Televizyon
03 Eki 2020 18:18 Son Güncelleme: 03 Eki 2020 20:50

Eski Bakan Karadeniz'in hırçın sularında böyle yüzdü!

Kürşad Tüzmen, çekim için planlanan Giresun adasına yüzerek gitti.

Yapımını Icnn Medya ve Buhara Prodüksiyonun, yapımcılığını Nuri Yıldırım ve Yüksel Aman’ın yaptığı, Haber Global ekranlarında yayınlanacak “Kürşad Tüzmen İle Benim Şehrim”  programı için Giresun’a giden eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen, şehrin tarihi, kültürel yerlerinin çekimlerini yaptıktan sonra, çekim için planlanan Giresun adasına yüzerek gitti.

Giresun sahile 1.6 km uzaklıkta bulunan adaya çıkmadan önce küçük Ada’nın kayalıklarında basın mensuplarına Türk bayrağı önünde fotoğraf verip Giresun adasına yüzmeye devam etti. Yaklaşık 25 dakikada yüzerek adaya çıkan Tüzmen, ‘Karadeniz çok iyi bildiğim bir deniz. arkadaşlar motorla gidelim yorulmayın dediler ama ben milli bir yüzücü olarak böyle güzel bir fırsatı kaçırmak istemedim.’ dedi.

Eski Bakan Tüzmen’in hala formunu koruduğu, Karadeniz’in hırçın sularına alışık olduğu gözlerden kaçmadı.

Giresun'da bir ada
Giresun Adası, Kefken Adası ile birlikte Karadeniz'de bulunan Türkiye'ye bağlı iki adadan biridir. Giresun Adası kıyıdan 1.6 km açıkta olup, 40.000 metrekare alana sahiptir. Adada özellikle Akdeniz defnesi ve Yalancı Akasya başta olmak üzere 71 tür doğal otsu ve odunsu bitki türü bulunmaktadır. Sonradan 10 adet ağaç türü daha ilave edilmiştir. Karadeniz'de karabatak ve martıların doğal olarak ürediği ada aynı zamanda göçmen kuşların uğrak ve dinlenme yeridir. Hakkında birçok efsaneler anlatılan, Amazonların ve birçok kavmin yaşadığı adada mitolojik çağlara ait birçok kalıntı bulunmaktadır. İkinci derece sit alanıdır. Yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ada günübirlik ziyaret edilerek piknik yapılmaktadır.