Polemik & Kulis
17 Ağu 2020 13:19 Son Güncelleme: 17 Ağu 2020 13:34

Eski AKP'li vekil uyardı: AKP yanlış hikaye peşinde!

Eski AKP milletvekili Mehmet Ocaktan, Karar gazetesindeki köşesinde "AK Parti yine yanlış hikaye peşinde" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Eski AKP milletvekili Mehmet Ocaktan, Karar gazetesindeki köşesinde "AK Parti yine yanlış hikaye peşinde" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Ocaktan, "'Ülkeyi koalisyonlardan kurtarıyoruz' diye başlayan hikaye, açık uzlaşma modeli olan koalisyondan her şeyin kapı arkasında konuşulduğu, partilerin neyin üzerinde uzlaştıkları bilinmeyen garip bir ittifak modeliyle sonuçlandı" diye belirtti.

"DOĞRUSU ÇOK MERAK EDİYORUM..."

Ocaktan, AKP ve MHP ittifakının hangi zeminde inşa edildiğini bilmediğini de söylerken, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yapılan "evine dön" çağrısını AKP'nin zor durumda olmasına bağlarken, "Bin Günde Memleket" hareketini başlattığını açıklayan CHP’li Muharrem İnce'ye de AKP'nin destek verdiğini iddia ederek, böylece AKP'nin muhalefet ittifakını parçalamayı düşündüğünü belirtti.

"Maalesef AK Parti reformist ve değişimci kimliğini kaybettiği için her seferinde yanlış hikayeler yazmaya devam ediyor" diyen Ocaktan, "Hatırlayalım, siyasi akla ve mantığa aykırı bir şekilde Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi TRT’ye çıkarılmış, bu da yetmezmiş gibi Öcalan’dan getirilen mektup televizyonlarda okutularak Kürt seçmenlere şirinlik yapılmaya çalışılmıştı. O hikayenin sonunu hepimiz biliyoruz, hezimet..." dedi. Ocaktan, "Doğrusu çok merak ediyorum, bu tür yöntemlerin toplumda hiçbir siyasi karşılığının olmadığını AK Parti içinde görebilecek bir ‘iradi akıl’ yok mudur" diye sordu. 

Mehmet Ocaktan'ın yazısı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin zorunlu kıldığı ‘ittifak’ modeli, siyasetin genetiğini de bozmuş bulunuyor. 

AK Parti yeni sistemin önemini anlatırken en önemli özelliğinin koalisyonlardan kurtulmak olduğunu anlatmıştı. Ama teşbihte hata olmaz, yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. “Ülkeyi koalisyonlardan kurtarıyoruz” diye başlayan hikaye, açık uzlaşma modeli olan koalisyondan her şeyin kapı arkasında konuşulduğu, partilerin neyin üzerinde uzlaştıkları bilinmeyen garip bir ittifak modeliyle sonuçlandı.