Gündem
20 Ara 2012 10:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YORUMLADI; ''BU SİSTEMİN ADI PADİŞAHLIKTIR''

Türkiye'nin en ünlü Anayasa hukukçularından biri olan, eski Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül çarpıcı yorumlarda bulundu.

CNN TÜRK’te, Enver Aysever’le Aykırı Sorular programının konuğu, Türkiye’nin en ünlü Anayasa hukukçularından biri olan, eski Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül’dü.

Yargı sistemi ve Yeni Anayasa konusunda çok önemli eleştirilerde bulunan Zafer Üskül’ün değindiği en önemli konuysa, Başbakan’ın “Kuvvetler ayrılığı bize ayak bağı oluyor” şeklindeki açıklamasıydı. Anayasa Profesörü Üskül, Yasama, Yürütme ve Yargı’nın tek bir elden kontrol edilmesi anlamına gelen “Kuvvetlerin Birleşmesi” durumunun demokratik düzene tamamen zıt bir sistem olduğunu dile getirdi.
Kuvvetler ayrılığını demokrasinin “olmazsa olmazı” olarak niteleyen Üskül, “Kuvvetlerin tek bir elde toplanmasına monarşi, yani padişahlık, sultanlık denir” dedi.
Enver Aysever’in sorusu üzerine Ak Parti milletvekili olarak siyaset yaptığı içinse pişmanlık duymadığını dile getiren Üskül, “Bugün milletvekilliği için teklif gelse, düşünürüm” dedi.