Dünya
25 Haz 2021 17:49 Son Güncelleme: 25 Haz 2021 17:53

Eşini aldatırken yakalanan bakandan skandal açıklama

Çalışma arkadaşıyla eşini aldatırken yakalanan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock açıklamalarıyla şaşkınlık yarattı.

Bakan Hancock görüntülerle ilgili yaptığı açıklamasında, çalışma arkadaşını kucakladığı görülen fotoğraflarla pandemi kurallarını hiçe saydığı için özür dilediğini, görevinden istifa etmeyeceğini ifade etti. Hancock skandal ortaya çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, istifa çağrılarını reddederek, "ülkeyi salgından çıkarmak için" göreve devam edeceğini belirtti.

Hancock açıklamasında "Bu koşullarda sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğimi kabul ediyorum." derken insanları hayal kırıklığına uğrattığını ve bunun için çok üzgün olduğunu belirtti ve muhalefetin istifa çağrısını reddetti.

 

Hancock, "Ülkeyi bu salgından (yeni tip koronavirüs) çıkarmak için çalışmaya odaklanmaya devam ediyorum ve bu kişisel meselede ailemin mahremiyetine saygı gösterilirse memnun olurum." ifadesini kullandı.

 

BORIS JOHNSON BAKANINA SAHİP ÇIKTI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise bakanına sahip çıktı ve konuyu 'kapanmış' olarak gördüğünü ve Matt Hancock'un kovulmasının söz konusu olmadığını, görevine devam edeceğini Başbakanlık Sözcülüğü kanalıyla duyurarak konuyla ilgili ilk açıklamayı yaptı.