Gündem
27 Oca 2013 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

EŞİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU; "KIŞLALI YAŞASAYDI SİLİVRİ'DE OLURDU"

1999'da, evinin önünde bombalı suikastla öldürülen Profesör Ahmet Taner Kışlalı'nın eşi suskunluğunu bozdu

21 Ekim 1999'da, evinin önünde bombalı suikastla öldürülen Profesör Ahmet Taner Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı, uzun süren suskunluğunu Akşam'dan Gülay Altan için bozdu.

Gülay Altan röportajın girişinde  "Konuşmayı kabul etti ama işinden gücünden de bahsettiğimiz söyleşi için çok hassas... Kolay değil, Ahmet Taner Kışlalı, bilimsel ve siyasi birikimi, duruşu, misyonuyla simge bir isim. Dolayısıyla yazarken Nilüfer Kışlalı'nın naifliğini belirtmek isterim en başta... 14 yıl önce, henüz iki yıllık kocasını kaybetti... Kızının babası, âşık olduğu adam, Türkiye için simge bir isim, önemli bir bilim insanı; haliyle hatırasına çok kıymet veriyor..." yazdı ve şöyle devam etti:

DEĞERLİ İNSANLAR HAPİSTE
- Bugünkü siyasi iklime bakınca yaşasaydı, Silivri'de olur muydu peki?
Bilmiyorum ama öyle olurdu herhalde. Şu anda orada olanlara bakınca çok üzülüyorum. Çok sayıda değerli düşünce insanı orada. Böyle olmamalıydı.

- Pek ortada görünmediniz, hatta görünmemeyi tercih ettiniz, siyaset teklif edildi size ama girmediniz; neden?
Siyasetle ilgim yok. Gündemde olmak da istemem. Ahmet'in soyadını taşıyorum diye siyasete giremezdim. O konuda fikir ve ideal sahibi olmak gerek. Bu ülkeye bir yararınız olacaksa siyasete girmelisiniz. Sadece takip ediyorum siyaseti.