Gündem
20 Şub 2024 21:22 Son Güncelleme: 20 Şub 2024 22:48

Esenyurt’ta DEM krizi… İttifak bozuldu!

CHP’nin Esenyurt’ta DEM Partisi’yle günlerdir süren ittifak görüşmeleri sonuçsuz kaldı. DEM Partisi, Esenyurt’ta ittifak yapmayış seçimlere kendi adayıyla gitme kararı aldı. MedyaRadar’dan Ercan Öztürk, ittifak görüşmelerinin perde arkasında yaşanılanları an be an aktarıyor.

CHP’de ilk kriz Esenuyurt adayı olarak açıkladığı Ali Gökmen’in adaylıktan geri çekilmesiyle başladı. Günlerdir telefonunu kapatan Gökmen, kendisine ulaşanlara ‘Sağlık sorunlarım nedeniyle çekildi’ açıklaması yaptı. DEM Partisi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, İsmail Akpolat’ın aday yapılması halinde ittifak yapacaklarını söyledi. Ekrem İmamoğlu, daha önce Canan Kaftancıoğlu’yla birlikte görev yapan Akpolat’ın adaylığını onaylamayınca Ahmet Özer isminde karar kılındı.

ALİ AVŞAR

MECLİS LİSTESİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

DEM Partisi, fermuar listeyle seçime gitme teklifinde bulundu. Bu teklif CHP kanadında karşılık bulmadı. İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ile adaylıktan geri çekilen Ali Gökmen, meclis adayı listesini birlikte hazırladılar. İlçe yönetiminde görev yapan 6 kişinin yazıldığı liste bardağı taşırdı. Listeye Gökmen’in hem asistanlığını hem de şoförlüğünü yapan Aslan Sağlam sekizinci sırada kendisine yer buldu. Parti teşkilatını yok sayan Gökmen ve Ergin, listeyi adeta kendi hemşerilerinden oluşturdular.

ALİ GÖKMEN VE ASİSTANI ASLAN SAĞLAM

15 DAKİKA KALA İTTİFAK BOZULDU

Kendilerinin yok sayılmasına sinirlenen DEM Partisi, seçimlere kendi adayı ve meclis listesiyle gitme kararı aldı. DEM Partisi, Kars ve Ardahanlıların yoğunlukta yaşadığı Esenyurt’ta Süleyman Avşar’ı aday gösterdi. İl Seçim Kurulu’na son anda başvuru yapan Avşar, adaylığıyla ilgili olarak MedyaRadar’a ’16.45’te resmi başvuruyu yaptık. Listeye kendi arkadaşlarımızı yazdırmak istedik ama kabul edilmedi. Bizi yok saydılar. Biz de kendi amblemimizle seçime girmeye karar verdik’ diye konuştu.