Gündem
04 Şub 2021 14:28 Son Güncelleme: 04 Şub 2021 14:39

Esenyurt Belediye Başkanı hakkında soruşturma!

Esenyurt'ta 37 katlı gökdelenin 17 katı kaçak olarak inşa edildi. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında soruşturma izni verildi.

Esnyurt E-5 üzerinde bulunan bir inşaatın kaçak 17 katı bulunduğu halde mayıs 2020 tarihinde verilen yapı kullanım belgesi nedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi.

TVNET muhabiri Sevda Bozboğa'nın haberine göre; 2017 tarihinde E-5 üzerinde başlatılan inşaat 5 kot altı 15 yukarı olmak üzere 20 kat onayı alındı. İlerleyen günlerde inşaat yükseldikçe kat sayısı da arttı.20 katlı olması gereken bina, 37 kata yükseldi. 17 kat kaçak inşaat yapıldı.

VATANDAŞ İHBAR ETTİ

Çevrede yaşayan vatandaşlar binanın yüksekliğinden rahatsız olunca şikayetler başladı. İçişleri bakanlığı şikayetleri incelemek için müfettiş görevlendirdi.
Müfettişin yaptığı incelemeler sonucu Esenyurt belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt kusurlu bulundu. Aynı dosya üzerinde bir önceki başkan Necmi Kadıoğlu'nun da denetim görevini yerine getirmediği tespit edildi.

SÜLEYMAN SOYLU SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Müfettiş raporuna müteakip bakanlık kaçak yapıya göz yumma nedeniyle halen Esenyurt belediye başkanı olan Kemal Deniz Bozkurt için "kaçak yapıya göz yummak", Eski başkan Necmi Kadıoğlu için ise "denetim görevini yerine getirmemek" suçundan soruşturma açılmasına izin verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu soruşturma kararlarını imzaladı.