Gündem
02 Ağu 2010 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

EŞCİNSELLERE HAKARET EDEN VAKİT'E YARGITAY DARBESİ!

"Dönmelere teminat veren bir Ak Partili" başlıklı bir yazı Vakit Gazetesi'nin başına dert oldu

Homofobi karşıtı buluşmaya katıldığı için milletvekili Üskül'ü eleştirirken eşcinsellere hakaret eden gazete ve Ankara temsilcisi Arseven hakkında KAOS GL'nin tazminat talebini yerel mahkeme reddetti; Yargıtay kararı bozdu.

KAOS GL'nin Vakit gazetesi ve gazetenin Ankara temsilcisi Serdar Arseven hakkında açtığı davada Yargıtay yerel mahkeme kararını bozarak Arseven'in "cinsel yönelimi farklı olan kişilere hakaret" ettiğini söyleyerek bozdu.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu başkanı Zafer Üskül, 2008'deki Homofobi Karşıtı Buluşma'ya katılmıştı. Vakit bunun üzerine 21 Mayıs 2008 tarihli sayısında "Üskül'ün tercihi sapıklardan yana" başlığıyla haber yapmış, Arseven de "Dönmelere teminat veren bir Ak Partili" başlıklı bir yazı yamıştı.

KAOS GL, haber yazı üzerine suç duyurusunda bulunmuştu: "Dava konusu haberin içeriği, cinsel yönelimi farklı olan ve bu nedenle toplumsal ayrımcılığa uğrayan bir grubu sapık olarak göstererek kişilik haklarını ihlal etmekte, aşağılayarak topluma hedef olarak göstermektedir."

Milliyet'in haberine göre yerel mahkeme tazminat talebini reddederken Yargıtay 4. Hukuk Dairesi bu kararı bozdu. Vakit bu haberiyle bir "hormonlu domates" ödülü de aldı.

Üskül, LGBTT'lerin düzenlediği bir etkinlikte konuşan ilk milletvekili olmuştu. Son olaraksa aileden sorumlu bakan Sema Aliye Kavaf "eşcinselliğin hastalık" olduğunu söylemişti.

ETİKETLER
#Vakit