Medya
26 Oca 2012 13:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:16

ERZURUM'UN YEREL GAZETELERİ 'EVLENDİ'

Basın İlan Kurumu'nun yerel medyanın etkinliğinin arttırılması için yapılan çalışmada olumlu sonuçlar elde edilmeye başlandı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yurt gezileri sırasında yerel medya sahiplerine yaptığı 'evlilik' tekliflerine ilk cevap Erzurum'dan geldi. Erzurum merkezde yayımlanan 16 yerel gazete birleşti.

Basın İlan Kurumu yetkilileriyle gazete sahiplerinin yaptığı müzakereler sonucunda 16 gazete güç birliği yaparak 4 gazete olarak yayın hayatına devam etme kararı aldı. Yeni şirket kurulması yolu ile bir araya gelen gazeteler Milletin Sesi, Ekspres, Yeni Kuşak ve Palandöken gazeteleri çatısı altında birleşti. 12 gazete editoryal ve teknik imkanlarını bu dört gazete bünyesinde topladı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, basındaki değişim ve dönüşüm sürecinin Kurtuluş Savaşı'nın başladığı şehirlerden Erzurum'un öncülük etmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Erzurum'u yarınlara hazırlayacak güçlü bir basının temellerinin atıldığını vurgulayan Atalay, "Daha iyi habercilik için, daha güçlü bir medya için Erzurum basınının yaptığı bu güç birliğini önemsiyoruz, destekliyoruz. Basın mesleği için Erzurum'dan daha iyi muhabirler, foto-muhabirleri, köşe yazarları yetişecektir. Erzurum'da yerel basının finansal anlamdaki sıkıntısının çözümüne model olacak, resmi ilan ve özel sektör ilanları pastasını büyütecek önemli bir adım attık. Erzurum'daki güç birliğinin diğer illerimize de örnek olmasını bekliyoruz. Bu önemli birleşmenin sadece basınla sınırlı kalmamasını; görüntülü, sesli ve internet medyasına da model olmasını temenni ediyoruz. Teknoloji ve küreselleşme ile birlikte artan rekabet ortamının, medya işletmelerimizin birtakım stratejik kararları doğru zamanda almasını ve doğru biçimde uygulanmasını zorunlu hale getirdiği unutulmamalıdır." dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Erzurum'da medya dünyasına örnek teşkil edecek modelin ortaya çıkması için Basın İlan Kurumu ile birlikte gayret gösteren Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdür Vekili Nedim Engin ile güç birliğinin mimarları Milletin Sesi, Haber Doğu, Dava, Olaylara Yorum, Ekspres, Manşet, Albayrak, Sıla, Yeni Kuşak, Ufuk 2000, Göktürk, Erzurum, Palandöken, Zafer, Kurtuluş, Doğu'dan Doğan Güneş gazeteleri sahiplerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ise açıklamasında; Basın İlan Kurumu'na teşekkür ederek, "16 Ocak 2012 tarihi Erzurum basını için bir milattır." ifadesini kullandı.