Erzincan'daki heyelan sonrası ABD'li maden şirketine büyük şok

Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kaymasının meydana geldiği madende yüzde 80 pay sahibi olan ABD'li SSR Mining şirketinin ABD Nasdaq Borsası'nda işlem gören hisseleri yüzde 60 oranında düştü.

Erzincan'daki heyelan sonrası ABD'li maden şirketine büyük şok - Sayfa 1

Erzincan'da toprak kaymasının meydana geldiği madenin yüzde 80 sahibi olan ABD'li SSR Mining şirketinin ABD Nasdaq Borsası'nda işlem gören hisseleri yüzde 60 oranında düştü.

 

18
Erzincan'daki heyelan sonrası ABD'li maden şirketine büyük şok - Sayfa 2

ERZİNCAN'DA ALTIN MADENİNDE TOPRAK KAYMASI

Erzincan'da toprak kayması felaketi yaşandı. Saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde yaşanan olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

28
Erzincan'daki heyelan sonrası ABD'li maden şirketine büyük şok - Sayfa 3

Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'ndeki heyelan, işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, yüksek bölgelerden kayan tonlarca toprağın, aşağıya doğru aktığı görüldü.

 

38
Erzincan'daki heyelan sonrası ABD'li maden şirketine büyük şok - Sayfa 4

FELAKETİN ARDINDAN ABD'Lİ ŞİRKETİN HİSSELERİ ÇAKILDI

Toprak kaymasının yaşandığı Çöpler Altın Madeni'nin Çalık Holding ile birlikte yüzde 80 sahibi olan SSR Minig'in hisseleri hem ABD hem de Kanada borsasında çakıldı. Türkiye saati ile 16.30'da açılan NASDAQ'da (ABD) şirketin hisseleri yüzde 50'den fazla düştü.

48