Gündem
23 Şub 2021 12:30 Son Güncelleme: 23 Şub 2021 13:40

Ertuğrul Özkök'le 7 soru 7 cevap: "1 günlüğüne genel yayın yönetmeni olsam..."

Hürriyet, Youtube kanalında Fulya Soybaş moderatörlüğünde hafta içi her gün 16.00’da yayınlanacak olan 'Hürriyet Bizimle'nin ilk konuğu Ertuğrul Özkök oldu.

Hürriyet, dijital platformda, yeni konsepti, ‘Hürriyet Bizimle’ ile atağa geçti.

Genel Yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ın, Türkiye Bunu Konuşuyor köşesini emanet ettiği Fulya Soybaş’ın hazırladığı ‘Hürriyet Bizimle’ hafta içi her gün Hürriyet YouTube kanalından yayımlanacak. Gündeme dair konular Hürriyet yazarları tarafından masaya yatırılacak.

Fulya Soybaş’ın 30 dakikalık sohbetinin ilk konuğu Ertuğrul Özkök’tü. Özkök, anayasa değişikliğinden, CHP’ye, soldaki bölünmelere, Türklerin uzay macerası ve Türkiye’de şarapçılık konusuna kadar her soruya eğlenceli ve ilginç yanıtlar verdi.

Özkök, anayasa tartışmaları ile ilgili olarak, “73 yaşındayım. 61 yıldır T.C vatandaşı olarak evet demediğim bir yasa ile yaşıyorum. Kaç başbakan ve hatta rejim değişti biz hala askerlerin yaptığı anayasa ile yönetiliyoruz. Bu ülkenin sivilleri 61 yıldır bir araya gelip, Türkiye’ye yakışan bir anayasa yapamadı. 1 günlüğüne Genel Yayın Yönetmeni olsam gençleri gündeme taşırdım. Mars görevi için 2,5 milyon Türk genci bilet almış biz hala Anayasayı tartışıyoruz ” dedi.

Muharrem İnce ve sol üzerine ise “Dünyada sol sağa göre her zaman daha parçalıdır. Herkes fikir sahibi olduğu için bölünmeler olabilir. Ama bana göre Muharrem İnce’ninki ‘büyük şaka.’ Neyse ki kızmıyor. Süleyman Demirel gibi… Ben ona daha önce de söyledim, seçim gecesi 3-5 saati yönetemedi koca partiyi nasıl yönetecek?’ diye sordu.

Özkök, Türklerin uzay macerası konusuna da değindi. “Aya sert iniş ne demek?’ anlamadım hala” diyen Özkök sert inişi yumuşatmak için Mustafa Sandal’ın ‘Aya benzer’ parçasını önerdi.

İzlemek için tıklayınız