Gündem
07 Ara 2015 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Ertuğrul Özkök Paralel yapı davasında talimatla ifade verdi!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, "Paralel Devlet Yapılanması'' iddialarına ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden "usulsüz dinleme" davası kapsamında talimatla ifade verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, "Paralel Devlet Yapılanması'' iddialarına ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden "usulsüz dinleme" davası kapsamında talimatla ifade verdi.

Özkök avukatı ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. "Paralel Devlet Yapılanması'' iddialarına ilişkin "usulsüz dinleme" davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine Özkök'ün, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''mağdur'' sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

İfade verdikten sonra adliye önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Özkök, kendisine şikayetçi olup olmadığının sorulduğunu belirterek, telefonlarını kanunsuz şekilde dinleyenlerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Ertuğrul Özkök, "Kaderimiz böyle 25 yıldan beri sık sık telefon dinlemelerinin mağduru konumundayız. Silivri sürerken de aşağı yukarı 20 yıl önce dinlenen kayıtlarımı koydular önüme. Maalesef devletimizin çok kolay insanların özel hayatlarına girme, telefonları dinleme alışkanlığı var. Ben bu alışkanlığın bugün de ortadan kalktığını zannetmiyorum" diye konuştu.

Yüzlerce insanın kanunsuz, keyfi dinlemelerin mağduru olduğunu anlatan Özkök, kendisinin de bu anlamda mağdur olduğunu vurgulayarak, "Ama artık alıştım. İnşallah Türkiye'ye gerçekten hukuk, demokrasi ve adalet gelir de keyfi telefon dinleme alışkanlıkları ortadan kalkar" dedi.

Komik durumların ortaya çıktığını dile getiren Özkök, daha önce "Selam Tevhid" soruşturmasında, şüpheli olarak dinlenildiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"O örgüt diye hayali bir örgüt ortaya çıkarsalardı, yani ben de o örgütün içerisinde (Selam Tevhid) onların kafasında görünüyormuşum. O örgütün başındaki de bugünkü Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'mış. Yani Tayyip Erdoğan'la aynı örgüt üyesi olarak adli kayıtlara geçmiş oldum. Bu da dinleme olaylarının insanlarla ilgili ne kadar trajikomik durumlar ortaya çıktığını gösteriyor."