Medya
06 Haz 2012 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:44

ERTUĞRUL ÖZKÖK O YAZISINDA NE DEMEK İSTEDİ? YİĞİT BULUT ŞİFRELERİ ÇÖZDÜ!

Ertuğrul Özkök'ün "Türkiye'nin Tahrir'i neresi olacak" başlıklı yazısını "dehşete düşerek" okuyan Yiğit Bulut "yazılan" ile "gizleneni" ortaya döktü.

Cevap veriyorum

Dün Hürriyet’in eski genel yayın yönetmeni Özkök’ün “Türkiye’nin Tahrir’i neresi olacak” başlıklı yazısını dehşete düşerek okudum…

Yazıyı üstün körü okuyanlar veya ilgisini çekmediği için bu köşeye hiç bakmayan her Türk evladı, “411 el kaos’a kalktı” dizisini devamı olan bu “deneme”yi mutlaka görmeli ve “şifrelerle” yazılanların altında “ne denmek” istendiğini sorgulamalı…

Sevgili dostlar, yazının “başlık” olarak yazılan ilk satırından son satırına bazı cümleleri almak ve özellikle “iki parça yazılanları” bir bütünlük içinde karışık okuyarak, “yazılan” ile “söylenmek isteneni” birlikte aktarmak istiyorum…

Bu detaya geçmeden de bir soruyu eklemem gerekli; bu “çatışma-çarpışma ilanı” tek başına yapılmış bireysel bir çıkış mı yoksa arkasında bir “grup iradesi” var mı?

Gelelim cümle cümle “yazılan-gizlenen” analizine…

1. Yazılan: “Türkiye’nin Tahrir’i neresi olacak”!

Bu cümlenin altında gizlenen: Türkiye’de de Mısır gibi yıllar süren-sürecek bir diktatoryal yapı var ve insanlarımız buna karşı meydanları doldurmalı!

2. Yazılan: “Beyaz Türkler ekonominin hala en büyük taşıyıcı gücü olmaya devam ediyor. Günü modasına ayak uyduran muhafazakar bir orta sınıf gelişiyor ama hala en büyük tüketici Beyaz Türkler”!

Bu cümlenin altında gizlenen: Siz iktidar olduğunuzu sanabilirsiniz ama bu ülkede en büyük rantı almaya hala “bizim gibiler” devam ediyor. Ülkeyi yönetseniz bile “ekonomik-finansal dinamiklere” hakim değilsiniz. Hala para “bizde” ve bizde olmaya da devam edecek.

3. Yazılan: “İlk büyük tepkiler imam hatip okullarında başlayacak. Tepkinin ilk Tahrir Meydanı oraları olacak. Oralardan binlerce Ahmet Hakan mezun olacak”.

Bu cümlenin altında gizlenen: Bu ifadeyi yukarıdaki ile birlikte okumak gerekli; siz ne kadar düzgün bir şekilde insanları eğitirseniz eğitin, “para hala bizde olduğu için” eldeki maddi imkanlarla biz onları rahat bırakmayacağız, paranın ve dünya nimetlerinin gücüyle yeni “Ahmet Hakan”lar devşireceğiz ve size karşı onları ortalığa salacağız. Öyle bir “kaos yaratacağız ki”; inançlı insanları meydanlara dökmeyi deneyeceğiz!

4. Yazılan: “Dindar nesil yetiştiremeyenler, ne yazık ki, azınlık da olsalar, iki tarafta da kindar bir nesil yetiştirmeyi başaracaklar”. Onların yaratığı bu sorunu ne yazık ki gelecek nesiller yüklenecek”.

Bu cümlenin altında gizlenen: Sizden öyle bir “intikam alacağız”, size öyle şeyler yapacağız ki; çocuklarınızdan bile hesap soracağız!

5. Yazılan: “Muhafazakarlar kendilerini artık bu ülkenin muktedir çoğunluğu ilan ettiler, ama medyada sanatta, ekonomide hala çoğunluk olamadılar”…

Bu cümlenin altında gizlenen: Ekonomi başta olmak üzere her alan hala bizim kontrolümüzde. Medyada “411 el kaos’a kalktı” dinamiği ve zihniyeti hala dimdik ayakta ve gününü bekliyor!

6. Yazılan: “Başkalarının ak’ı varsa, onların da beyaz’ı var”…

Bu cümlenin altında gizlenen: Bu ülkede “AK Parti’ye oy veren” yüzde 50’lerin üstündeki halk bizim için “başkalarıdır” ve biz Beyaz Türkler için öyle kalmaya devam edecektir!

7. Yazılan: “Ey baskıcı, empoze edici, zorlayıcı yeni devlet…Çekil aradan”!

Bu cümlenin altında gizlenen: Bu ülkede “baskıcı, zorba, diktatör” dinamiklerin hakim olduğu yeni bir devlet anlayışı oluşmaktadır. Buna karşı duralım, meydanları dolduralım ve sesimizi yükseltelim!

Sevgili dostlar, Türk Halkını “411 el kaos’a kalktı” zihniyeti çizgisinde “gizlenen mesajlar” ile isyan bayrağı açmaya davet eden bu yazıyı yazan arkadaşa ve “onlara” soruyorum; bu halk size 30 yılda 1,5 trilyon dolar faiz ödedi! Şimdi bu yükten kurtuldu ve kendi geleceğini kendi kaderini çiziyor. Bu noktada ne yapsın, yine “Sizlerin” yani “faiz-medya-darbe” üçgeninde kanını emdiğiniz eski günlerine mi dönsün! Utanın biraz be! Utanın da susun!

Sonuç: “Ekonominin kontrolü hala bizde” cümlesi bile Türk Halkının nasıl bir ekonomik “prangadan” kurtulmaya başladığının ve bu pranganın sahiplerinin nasıl panik olduklarının göstergesi! Türkiye, “411 el kaos’a kalktı” gibi medya algılaması ile yaratılan prangalar başta olmak üzere “siyasi-ekonomik-zorlamaya dayanan” bütün “sınırlarını” kıracak ve meydanları “özgürlüğünü” kutlamak için dolduracak…

Son söz: Bu “çatışma ilanı” bireysel bir atılım mı yoksa arkasında “grup iradesi” var mı tekrar soruyorum… Ve cevap bekliyorum…

Yiğit Bulut/Star



’35.5′ İl Mi Olacak? Sahillere ‘Dolgu’ Kolaylığı
Akıllı Şehir Projessi İçin Tüm İşlemler Tamam Kentsel Dönüşüm İçin Özel Sektörün Önü Açılmalı
Yeni İstanbul Projesi’nde İlk Adım 2013’te Çevreyi Güzelleştiren Ofis Projeleri
En Temiz Büyükşehir İstanbul Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu
Konutder: 350 Bin Konut İnşa Edilmeli! Her Yıl 42 Milyar Lira Finanse Edilecek’
Büyük Kırmızı Ev Kredisi Cazip Fırsatlar Sunuyor! Ruhsatı Alınmış Gayrimenkuller Alıcısına Kar Ettiriyor
Havalar Isınmadan Klima Satışları Patladı! Dome Residence’ta 1315 Tl Taksitle!
1000 Tl Peşinat Beğenmezsen İade! Ankara’da Karma Proje Devrimi
Emlak Konut Selimpaşa’da Sıfır Faizle! Banliyö Hayatını Yaşamak İsteyenlere!
Çevreyi Güzelleştiren Ofis Projeleri Toki Turkuaz Polsan’da 650 Tl Taksitle!
Fiyaka Kırıkkale’de 39 Bin Tl’ye Daire Şansı Toki Ve Venezüella Anlaşma Aşamasında!
Taşyapı İmzasıyla Hayat Bulacak! Antalya’daki 2b Arazileri İçin 9 Bin Başvuru Yapıldı
Toki 147 Milyon Liraya Avm Sattı İstanbul’un Finans Merkezi Olabilmesi İçin Yasa Çıktı
İstanbul’da 2b İçin 10 Bin Başvuru Kentsel Dönüşüme Vergi Ayarı
Yabancının Türkiye’ye İlgisi Arttı, Bankalar 2b’den Pay Alma Telaşında
İşte Yeni İstanbul Atlantis City’de 285 Bin Lira’ya 3+1
Glow 3 Çekmeköy’de 223 Bin Lira! Crown Tower’da Son 40 Daire, 40 Ay 0 Faiz
Dumankaya Lobi Çarşı’da 119 Bin Liraya! Next Level’da 3.3 Milyon Tl’ye Penthouse!
Bahçe’n Eryaman’da 60 Ay 0.97 Faiz Newista Life 30 Aya 0 Faiz Uyguluyor
Riskli Evler İfşa Edilecek Aris Park Residence’da 999 Tl Taksitle!
Cami Yaptırana Vergi İndirimi Japonya’dan Örnek Alınacak
Toki’den Proton Hızlandırıcı Tesisi Türk Şirketler Azerbaycan’ın Yeni Yüzünü İnşaa Ediyor
İnşaat Süreci İnternetten Canlı İzlenebilecek Japonya’dan Örnek Alınacak
Marmara Evleri 3’de 1.2 Milyon Tl’ye Dükkan! Tapu Dairesine Gitmeden Ödemenizin Yapın !
Antep’te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları 2 B Öncesi Rekor Satış