Polemik & Kulis
16 Kas 2021 16:06 Son Güncelleme: 16 Kas 2021 16:25

Ertuğrul Özkök magazine devam ediyor! İlk yazısını sosyal medya hesabından paylaştı

Hürriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, magazin yazılarına sosyal medya hesabından devam ediyor.

Ertuğrul Özkök, Hürriyet’teki görevinden ayrıldıktan sonra ilk yazısını sosyal medya hesabından paylaştı. Rock müzik grubu Rolling Stones’un Instagram hesabında paylaştığı Keith Richards fotoğrafını alıntılayan Özkök, okurlarına “Ağzı açık uyumak bir erkeği çirkinleştiriyor mu?” diye sordu.

EFSANE GİTARİST AĞZI AÇIK UYUDU

Kendi Instagram hesabından, efsane gitarist Keith Richards’ın ağzı açık şekilde uyuduğu bir fotoğrafı paylaşan Ertuğrul Özkök, fotoğrafın açıklama kısmında yazısını yazdı. 

İşte Özkök’ün ilk yazısı:

AĞZI AÇIK UYUMAK BİR ERKEĞİ ÇİRKİNLEŞTİRİYOR MU 

“Bu kare bugün Instagram’da Rolling Stones sayfasında yayınlandı. Grubun efsane gitaristi Keith Richards uyurken çekilmiş. Atmış veya Yetmişli yıllara ait olmalı. Ağzı açık uyuyor. Ben de gençlik yıllarımdan beri aynı şeyden muzdaripim. İnsanı çirkin gösteren bir hal bu diye düşünüyorum yıllardır. Tansu hiçbir zaman şikayet etmedi ama erkek olarak bir kadının yanında böyle görünmekten hep çekindim. O nedenle uçaklarda rahatça uyuyamadım. Ama Keith Richards’ın hiç böyle bir kompleksi olmamış demek ki rahatça uyuyor. Ne yalan söyleyeyim hoşuma gitti bu fotoğraf. Demek ki şu dünyada hiç olmazsa bu konuda yalnız değilmişim. Ne dersiniz? Ağzı açık uyumak bir erkeği çirkinleştiriyor mu?”

UZMANLAR AĞZI AÇIK UYUMA KONUSUNDA UYARIYOR

Uzmanlar uzun ve sağlıklı yaşamak için burundan nefes alınması gerektiğini önemle vurguluyorlar. Ayrıca ağzı açık uyuyan ve sürekli ağızdan nefes alan insanların ömürlerini kısalttığına ve çeşitli hastalıkları da beraberinde getirdiğine dikkat çekiyorlar.

Ağzı açık uyumak ilerleyen zamanlarda uyku apnesi, kronik baş ağrısı, sürekli yorgunluk, metabolizmanın bozulması hatta ilerleyen zamanlarda cinsel isteksizliği de beraberinde getiriyor.