Gündem
30 Nis 2014 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Ertuğrul Özkök, köşesi için bu fotoğrafı çektirdi “Ben beyaz bir maymunum”(Medyaradar/Özel)

Özkök’un bu fotoğrafı pek çok takipçisi tarafından beğenilirken, bazılarından da sert eleştiriler aldı.

Ertuğrul Özkök sosyal medyada dünyaca ünlü fotoğraf paylaşım ortamı olan instagram’ı aktif olarak kullananlardan. Bugün ilginç bir kareyi paylaştı. Tıpkı bir maymun gibi ağaca tek eliyle tutunmuş ve diğer elinde de soyulmuş bir muz olan fotoğraf hayli dikkat çekti.
Özkök, yazdığı notta bu fotoğrafı yarınki yazısı için çektirdiğini ifade ediyor. Irkçılığa karşı bir duruş olarak simgesel anlamı olan bu fotoğrafı çektirdiğini anlatan Özkök, şu notu paylaştı: “Beyaz maymun kendini bilmez bir ırkçı Villareal-Barcelona maçında Dani Alves’e muz atmış. O da harika bir şey yapıp muzu alıp yemiş. İtalya Başbakanı da muz yerken çektirdiği fotoğrafı paylaştı. Biraz önce ben de bahçemde bu fotoğrafı çektirdim. Yarınki yazımın başlığı da şu:  ‘Ben beyaz bir maymunum’ Ama bonobo. İnanmayacaksınız ama gerçekten öyleyim.



Özkök’un bu fotoğrafı pek çok takipçisi tarafından beğenilirken, bazılarından da sert eleştiriler aldı. Onlardan biri de ‘gunesevgin’ adlı kullanıcıdan geldi: “Çok değil daha geçen sene taraftarı olduğunuz takımın sahasında Eboue ve Drogba’ya muz sallandı, aynı ırkçılık yapıldı. O zaman neredeydiniz? O gün o olaya tepki göstermeyen sizin gibilerin bugün bu şovu yapması bayağı komik. Apayrı bir boyuttaki popülistliğiniz için sizi tebrik ederim”



MEDYARADAR/ÖZEL