Gündem
03 Kas 2015 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Ertuğrul Özkök itiraf etti: Kıvırtmıyorum, fabrika ayarlarına döneceğim!

1 Kasım seçim sonuçlarında AK Parti'nin aldığı oya şaşıran Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ten itiraf geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşe yazısında AK Parti'nin yüzde 50 ile yeniden tek başına iktidar olmasının ardından bir özeleştiride bulundu.

"Son yıllarda, gördüğüm yanlışlıklar ve haksızlıklar nedeniyle, AKP’ye eleştirel bir mesafede durdum" diyen Özkök, iktidarın yaptığı iyi şeyleri yazmaya elinin gitmediğini itiraf etti.

Bu konuda Kıbrıs örneğini veren Özkök; "Kıbrıs’a su götüren hatlar açıldığında, bir vatandaş olarak o gururu ve sevinci benim de hissetmem ve yaşamam gerekirdi. Ne yazık ki elim yazmaya gitmedi..." derken bundan sonra iyi şeyleri de yazacağını söyledi.
İşte Ertuğrul Özkök'ün o itirafı:

ELİM YAZMAYA GİTMEMİŞTİ...

Hayatım boyunca hep şuna inandım:

Demokratik bir ülkede iktidar yanlısı olmak ne kadar şerefli ve meşru bir şeyse, iktidarı eleştirmek de o kadar şerefli ve meşru bir iştir.
* * *
Son yıllarda, gördüğüm yanlışlıklar ve haksızlıklar nedeniyle, AKP’ye eleştirel bir mesafede durdum.

Bu görüşüm hâlâ da değişmedi. Ama eskiden sahip olduğum, ne yazık ki sonradan kaybettiğim bir özelliğimi de tekrar kazanacağım.

İktidar iyi bir şey yaptığı zaman, bütün kalbimle destekleyeceğim.

Mesela, Kıbrıs’a su götüren hatlar açıldığında, bir vatandaş olarak o gururu ve sevinci benim de hissetmem ve yaşamam gerekirdi.

Ne yazık ki elim yazmaya gitmedi...

Artık gidecek...

KIVIRTMIYORUM FABRİKA AYARLARINA DÖNECEĞİM

Ama size teminat veriyorum ki, ülkemde tam demokrasi olması, özgürlüklerin yerleşmesi, kutuplaşmanın ortadan kaldırılması için yazmaya devam edeceğim.

Haksızlık ve adaletsizlikleri, dış politika, iç politika konularında yanlış gördüğüm şeyleri bütün samimiyetimle eleştirmeye devam edeceğim.

Yani kıvırtmıyorum.

AKP, 7 Haziran’dan sonra “fabrika ayarlarına dönme” kararı almıştı.

Benim yaptığım da bu.

ÖZKÖK'ÜN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN