Medya
12 Kas 2021 14:01 Son Güncelleme: 12 Kas 2021 14:17

Ertuğrul Özkök için bir iyi bir kötü haber! Yeni adresi belli oldu...

T24 yazarı Tuğrul Eryılmaz’dan, Hürriyet'le yollarını ayıran Ertuğrul Özkök'le ilgili çarpıcı bir iddia geldi.

Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni ve yıllardır köşe yazarlığı yapan Ertuğrul Özkök’ün ayrılığı medya dünyasına bomba gibi düşmüştü. Haberi ilk MedyaRadar gündeme getirmişti.

AYDIN DOĞAN İLE YAKIN TEMASTA

Keskin Kalem’in kaleme aldığı yazıya göre Özkök’ün uzun yıllar çalıştığı Hürriyet’e veda etmesine Aydın Doğan sebep olmuştu. Özkök’ün, eski patronu Doğan ile yakın temas halinde bulunması Demirören ailesini rahatsız etmişti. 

YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Özkök ile ilgili bir iddia da T24 yazarı Tuğrul Eryılmaz’dan geldi. Eryılmaz, Özkök’ün hem hemşerisi hem de okul arkadaşı olduğunu belirterek yeni adresinin ya haftalık çıkan Oksijen Gazetesi ya da T24 olacağını iddia etti.

“Hürriyet'in bugünlere gelmesinde büyük emeği olan, İzmirli hemşerim ve mektep arkadaşım Ertuğrul Özkök, sessizce kayıp gitti. Aslında gittiği yer de fena değil, eski Mülkiyeli arkadaşlarımız onu Urla'da görmüşler, galiba orada da evi varmış” diyen Tuğrul Eryılmaz, ‘Gitti gitti, Özkök gitti!’ başlıklı yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Son yazısında, ‘Bir ay sonra magazin yazarak döneceğim’ demesine rağmen, ‘dostça ayrılmak’ zorunda kalmış gazetesinden. Şimdi bir sürü eski arkadaşım kızacak bana ama vallahi içim buruldu. Sen yıllarca Demirörenlere, daha da korkuncu, İmam Hatipliye (pardon, İlahiyatlıya) tahammül et; sonra da kapının önüne kon.

Anladığım kadarıyla işin buralara kadar gideceğini o da tahmin etmiyormuş. Umarım arkadaşım Özkök, parasız pulsuz şutlanan 45 gazeteciyle birlikte eylem yapmak zorunda kalmaz. Adım gibi eminim, bir süre sonra haftalık yayın yapan Oksijen gazetesinde yazı yazmaya başlar. Hatta, Mehmet Y. Yılmaz ve Doğan Akın'ın davetiyle T24'te başlaması benim için çok büyük sürpriz olmaz”

‘28 ŞUBAT DAVASI’NDA YARGILANABİLİR’

Ayrıca Eryılmaz, Özkök’ün 28 Şubat’ın sivil ayağına açılacak olan davada yargılanacağını ileri sürdü ve şöyle yazdı: “Son Cihangir dedikodularına göre, 28 Şubat'ın sivil ayağına dava açılacak iddiaları ve Yiğit Bulut'un Özkök yerine "yine iktidar kontenjanından" yazar olacağı söylentileri beni aştığı için daha "derine" inmiyorum.”

Yazının tamamı için tıklayın!