Polemik & Kulis
10 Kas 2021 09:38 Son Güncelleme: 10 Kas 2021 10:05

Ertuğrul Özkök Hürriyet’le ilgili ayrılık haberini doğruladı! İlk kez MedyaRadar duyurmuştu…

Ertuğrul Özkök, ilk kez MedyaRadar’ın duyurduğu Hürriyet’le ayrılık haberini doğruladı.

Yaklaşık 20 yıl aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve Aralık 2009’dan beri de sadece köşe yazıları ile gazetede devam eden Ertuğrul Özkök, ilk kez MedyaRadar’ın gündeme getirdiği ayrılık haberini doğruladı. Uçankuş TV’ye konuşan Özkök, “Hürriyet’ten dostça ayrıldık” dedi.

SİNYALİ VERMİŞTİ

Özkök 6 Kasım'daki son yazısında, "Bir müsaade" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu sayfada 1988 yılından beri neredeyse hiç tatil yapmadan farklı konularda yazıyorum. Geçirdiğim COVID sırasında farkına vardım ki biraz yorulmuşum. Kafamda İzmir’in 60’lı yıllarından başlayan bir kitap senaryo projesi var. Kitaba bir türlü başlayamıyordum. Yine biliyorum ki başlarsam bitireceğim. O nedenle bir ay izin istiyorum. Bir ay sonra kitabıma başlamanın moraliyle, yepyeni magazin konularıyla dönmek üzere izin istiyorum.”

Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaparken 1986 yılında Hürriyet gazetesine geçen ve Moskova Temsilciliği’ni üstlenen, daha sonra gazetenin Ankara Temsilciliği görevine getirilen Ertuğrul Özkök, 1989 yılında gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. Özkök, gazetenin Doğan Medya Grubu’yla birlikte Demirören Holding’e satılmasını da kapsayan 12 yıllık dönemde Hürriyet’te köşe yazısı yazıyordu.