Gündem
16 Tem 2016 02:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

Ertuğrul Özkök: Doğan Yayın Grubu olarak darbeye hayır diyoruz

TSK’nın yönetime el koyulduğunu açıklamasının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, CNN Türk canlı yayınına katıldı

TSK’nın yönetime el koyulduğunu açıklamasının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, CNN Türk canlı yayınına katıldı ve şunları söyledi:

"Darbelerden bu ülkeye hiç hayır gelmemiştir. Bizim tek ihtiyacımız demokrasidir. Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerekmektedir. Türkiye'nin ileri gitmesini isteyen insanların böyle bir darbe girişimine karşı çıkması gerekmektedir. Bunun aması filan yok. Türk silahlı kuvvetlerinin ben böyle bir şeye kalkışacağını sanmıyorum. Darbelerin ne sonuçlar doğurduğunu TSK iyi bilir. Zaten komutanlar da bu işin içinde değil.

Yapılması gereken, ihtiyacımız olan seçimlerdir, demokrasidir, herkesi kapsayan yeni bir anayasadır. Benim söyleyeceğim budur. Biz ancak çoğulcu demokrasi içinde mesleğimizi yapabilen insanlarız.

Bütün gazeteci arkadaşlarımın benim gibi düşündünden eminim. Aydın (Doğan) Bey'in de böyle düşündüğünden, kurumumuzun düşüncesinin de bu olduğundan eminim. İçinde çalıştığım grubun DNAlarında bu var. Biz özgür bir toplumu istiyoruz. Hem insan olarak hem meslek olarak askeri darbelerden çok çektik. Biz çok gördük askeri darbe, bir tanesine daha ihtiyacımız yok. "