Gündem
09 Mayıs 2014 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Ertuğrul Günay gazeteciye sitem etti! Sen o haberi yapmasaydın ben hala bakandım!

Eski Bakan Ertuğrul Günay, gazeteci Ömer Erbil'e sitem etti: Sen o haberi yapmasaydın belki ben hala bakandım.VİDEO

Ömer Erbil'in önceki gün Radikal’in manşetinde yer alan, seçim sırasında ve sonrasında ‘tarihi yarımada’da başlayan inşaatlarla ilgili haberi gündemdeki yerini koruyor.

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın 360 derece isimli programında dün geceki konukları Radikal Haber Müdürü Ömer Erbil ve eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay oldu. Tarihi Bizans yapılarının üzerine yapılan inşaatların konuşulduğu programda konu ister istemez Ayasofya camii'nin ibadete açılması tartışmalarına da kaydı.

Güney, programda "Ayasofya'nın siyasi çekişme konusu yapılması günahtır. Esas derdimiz onu korumak olmalıdır" derken, Radikal haber müdürü Ömer Erbil'e de dolaylı yoldan sitem etti… "Ömer Erbil tüm bakanlara da kök söktürmüştür" diyen Günay, "Sen o haberi yapmasaydın belki ben hala bakandım" diye ekledi.

İŞTE  O ANLAR!

GEZİ PARKI'NI KIŞKIRTMAKLA SUÇLANDI

Şirin Payzın: Ömer Erbil, bu işin dönüp dolaşıp Gezi Parkına bağlanması da ilginç. Sanki bir şeylerin korunmasını istemek komplosu olmayı gerektiriyor. Herhalde öyle bir amacınız yoktu, o haberi manşetinize taşırken.

Ömer Erbil: Asla… Sayın bakanın ağzından böyle bir şey duyduğum için de çok üzüldüm. Benim böyle bir derdim yok. 20 yıldır bu mesleğin içindeyim, 20 yıldır da kültür varlıklarının korunması için haber yaparım.

SEN O HABERİ YAPMASAN BEN BELKİ HALA BAKANDIM

Ertuğrul Günay: Tüm bakanlara da kök söktürmüştür. Ama bu tür haberlerden işin başındakilerin mutlu olması lazım. Bizim herşeyi görmeye gücümüz yetmiyor. Sultanahmet ile ilgili bir haber yapmışlardı. Ben onu duydum. Ertesi gün kurulumuz gitti durdurma ve yıkım kararı alındı. Bana haber verilmese, o gazete haber yapmasa… 16:9'u haber yapmasa, ben 16:9'a karşı çıkmazdım. Belki hala kültür bakanı olarak devam ediyordum.

Ömer Erbil: Burada kültür varlıkları korunsun istiyoruz. Benim Sultanahmet'te ne arsam, ne arazim var. Oradan bir rant elde etmem mümkün değil. Ben ülkem adına düşünüyorum.