Gündem
10 Tem 2013 18:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

ERTEM EĞİLMEZ HABABAM SINIFI'NIN SETİNDEN HANGİ ÜNLÜ OYUNCULARI KOVDU?

Temmuz boyunca salı akşamları Star'da yayınlanan 'Hababam Sınıfı' oyuncuları, anılarını anlattı.

Star İç Yapımlar imzası taşıyan 'En Güzel Bölüm', 'Hababam Sınıfı'nın oyuncularını bir araya getirdi ve oyuncuları sette yaşadıkları ilginç anılarını kameralara anlattı.

Her hafta bir ünlünün Hababam anılarını anlattığı programda Halit Akçatepe ve Ahmet Arıman’ın anlattıkları son derece ilginç. Halit Akçatepe, Güdük Necmi’nin, İnek Şaban’a attığı tokatta yaşadıklarını ilk kez anlattı:

Akçatepe o anı şöyle anlatıyor:

KEMAL SUNAL’A TOKAT ATTIM AĞZINDAN KAN GELDİ

"Mesela Kemal'in babası olduğum sahne, sahnede tokat atıcam Kemal’e, Ertem Abi( Eğilmez ) gerçekten vurmamızı isterdi. İşte bende Kemal’e tokat atacağım ya diyorum Ertem abi prova yapıyoruz falan yok diyor vur ben göreyim. Birkaç tane vurdum Kemal’in yüzünden kan akmaya başladı."

Adile Naşit’le set arasında yaşadıklarını da anlatan Akçatepe "Adile Abla’ya sette hep şaka yapardık" dedi.

"Biz Adile Abla’ya neler yaptık. Tarık, ben, Kemal, ama o hepsini gülerek karşıladı o öyle bir kadındı, güzel bir insandı. Ayrıca çok iyi bir oyuncuydu. Babadan zannediyorum bir tek ona geçmiş yani çok iyi bir oyuncuydu. Genç kızlarla göbek atarken, yani kadının anası kantocu yani hepsinden daha güzel oynuyordu, yani her şeyi çok iyi bilirdi çok yapardı."
 
Filmin Hayta İsmail’i Ahmet Arıman ise Hababam setinde top oynadıklarını söyledi.

"Tabi biz dediğim gibi gençtik o zaman , çocuktuk tabi, onların hepsi oyuncu koca Münir Özkul’un yanında siz kalkıp da, ama onlar bizden çok mütevazı bir şekilde davrandılar. Adile Naşit'in oğlu 15 yaşında vefat etmiş. Ahmet diye inanın kendi oğlu yerine beni koyardı o kadar severdi. Tabi sonra biz başka filmlerde de oynadık o daha da çok arttı. Biz tabi biraz çekinirdik onlardan. Film arasında yani çekim aralarında top oynardık penaltı çekişirdik o bahçede , gördüğünüz ağaçların altında, aralarda çok eğlenirdik yani boş geçmezdi.”

Hababam Sınıfı oyuncularının senaryoya bağlı olduğunu söyleyen Arıman, sadece Kemal Sunal’ın doğaçlama yaptığını ve kendilerini çok güldürdüğünü söyledi.

Arıman, "Senaryo vardı ve biz senaryonun ne dediğini yapardık. Diyalogları aynen kelimesi kelimesine yapardık. Bir tek Kemal Sunal doğaçlamayı özel olarak yapardı. Ona karışmazlardı. O çünkü çok espriliydi ve bir anda bazı şeyleri yapardı. Ona da yakışan buydu zaten, ona da birşey söyleyemezdiniz zaten çünkü çok güzel olurdu. Yönetmenin istediği de oydu zaten. Bizim sözlerimiz biz ne yazıyorsa onu oynuyorduk ne varsa diyalogda onu söylemek zorundaydık ve söylerdik" dedi.

Arıman, filmin yönetmeni Ertem Eğilmez’in sette çok sert olduğunu ve disipline çok önem verdiğini söyledi. Eğilmez’in sete bir kaç dakika geç gelen Tarık Akan ve Ayşen Gruda’ya tek ayakta durma cezası verdiğini de söyledi.

ERTEM EĞİLMEZ, TARIK AKAN VE AYŞEN GRUDA'YI SETTEN KOVDU

Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Ertem Eğilmez’i şöyle anlattı:

"Evet disiplinli ve yumuşak, hem sempatik hem ciddi. Bir gün unutmuyorum, yemek arası verildi. Herkes toplandı bahçede kamera geldi ve Tarık Akan, Ayşen Gruda birisi daha vardı ama Halit Abi mi kim bilemiyorum. Bunlar bir 3 - 5 dakika geç kaldılar çok değil yani. Paydos !

Tek ayak durun hazır olun, siz kimsiniz beyfendi, Tarık Akan’a diyor aynı zamanda Ayşen Gruda’ya da biri daha var hatırlayamıyorum. Siz kimsiniz beyfendi benim setimi nasıl engellersiniz defolun derhal setimi terk edin dedi. Çıt çıkartamazsın karşısında...

Ama ertesi gün, iki gün sonra, yarın sarmaş dolaş o şekil devam etti. Bu disiplin midir başka bir şey midir bilemiyorum ama böyle bir anıyı hatırlıyorum yani."