Medya
09 Ara 2015 11:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Ersoy Dede'den Nadir Sarıbacak tepkisi: A Haber çok bile konuşturmuş

A Haber'in Altın Portakal Film Festivali'nde Nadir Sarıbacak'ın konuşmasını sansürlemesi olay olmuştu. Ersoy Dede ise A Haber için "çok bile konuşturmuş" dedi.

Oyuncu Nadir Sarıbacak'ın konuşmasının sansürlenmesi tepkilere neden olurken Ersoy Dede'den aksi yönde bir tepki geldi.

Aktüel'deki yazısında sansürü savunan Ersoy Dede, "Belirgin bir biçimde, paralel ihanet şebekesi ile en sert mücadeleyi yapan A Haber ekranlarından, paralel yapının üyelerine el sallayayım dersen, kusura bakma ama buna kimse müsaade etmez" dedi.

İşte Ersoy Dede'nin o yazısı

Önce Nadir Sarıbacak'tan başlayacağım.. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ndeki ödül konuşması kısa kesilmiş.. 'Rakılı muhabbetli' bir iki laf daha etmiş meğer fakat A Haber'deki canlı yayın sırasında yayınlanmamış..

Ortaya çıkan reaksiyona bakarak bile gayet rahat ifade edebilirim ki, A Haber verilebilecek en stratejik kararı vermiş.. En isabetli hamleyi yapmış.. Nadir Sarıbacak'ı çok bile konuşturmuş.. Biz bir yandan özgürlükleri savunurken, bir aktörün konuşmasının kesilmesini nasıl izah edeceğimizi soruyorlar.. Bakın değerli dostlar. Jüri her ne karar vermiş olursa olsun.. (- ki Jüri'de Nadir Sarıbacak'ın daha evvel birlikte film yaptığı eski ekip arkadaşları da var)

Ben jürinin tercihlerine gölge düşürecek bir değerlendirme yapacak durumda değilim.. Zira sinema benim alanım değil.. Oturur izlerim.. Herhalde jüri de kararını verirken bu kriteri öncelemiştir.. Politik bir takım kaygılarla karar vermemiştir.. Amma, günün sonunda illa bir mesaj vereyim, selam çakayım, el sallayayım, laf içinde iğneleme yapayım falan derseniz orada benim ilgi alanıma giriyorsunuz..

Belirgin bir biçimde, paralel ihanet şebekesi ile en sert mücadeleyi yapan A Haber ekranlarından, paralel yapının üyelerine el sallayayım dersen, kusura bakma ama buna kimse müsaade etmez. Eğer o konuşmanın tamamı yayınlansaydı aynen bu sütundan bu kez A Haber'in o yayınından sorumlu olan arkadaşlarıma yöneltirdim eleştirilerimi..

Yok öyle.. Sen 17 Aralık Darbe girişimi için, açık twitter hesabından 'Necasetten Taharet' diye yazacaksın, arka arkaya paralel yapının tezleriyle devlet-millet düşmanlığını sürdüreceksin, her fırsatta hükümete, Cumhurbaşkanımıza en olmadık sözleri söyleyeceksin, sonra 'ben konuşma yapacaktım ama A Haber beni kesti'.. Valla doğru yapmamış A Haber.. Hiç vermemesi gerekiyordu.. Necasetten Taharet öyle mi?!..

Bir zahmet açıklar mısın, 17 Aralık Darbe sürecinde 'Necis' gördüğün kimdi?