Medya
23 Mayıs 2018 13:35 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:13

Ersoy Dede'den Bahçeli'ye: Gazetecileri isim isim sayarak haksızlık etti!

Ersoy Dede, Bahçeli'nin isim verip eleştirdiği kişilere onu takip eden ve sözüne itibar eden kitlenin daha ağır sözlerle yüklendiğini söyledi.

Star yazarı Ersoy Dede, Bahçeli'nin yaptığı açıklamada Gürkan Hacır ve Nevzat Çiçek'i ismen eleştirmesinin yanlış olduğunu, siyasetçilerin bu tip konularda daha hassas davranması gerektiğini söyledi.

İşte Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından "Bahçeli gazetecileri isim isim sayarak haksızlık etti" başlıklı o bölüm:

MHP Lideri bölgeden ittifaka oy gitmeyeceği şeklinde yorum yapanları hedefe koyan çok sert bir açıklama yaptı.. Açıklamasının bir tarafında da Gürkan Hacır ve Nevzat Çiçek’i ismen eleştirdi.. Şimdi Bahçeli isim verip tek söz söylediği anda onu takip eden ve sözüne itibar eden kitlesi daha ağır saydırıyor.. Bu böyledir.. Siyasetçilerin bu tip konularda daha hassas davranması gerekiyor.. Misal bazı kime hizmet ettiğini bilmediğimiz twitter hesapları Nevzat’ı ‘islamcı gibi görünen gizli Kürtçü’ olarak yaftalamış.. En hafif tabirle ayıptır, ayıptır... İnsanlar hoşumuza giden yorumlar yapmıyor diye böylesi saldırıları da haketmiyorlar.. Sözün karşısına söyleyecek sözümüz varsa söyleyelim. Başka da bir şey demiyorum.. 

NE OLMUŞTU?

Bahçeli, 5 milyon takipçili Twitter hesabından paylaştığı açıklamalarında, TV’ler ve sosyal medyada cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını ve ‘cumhur ittifakı’nın Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini söyleyen kişileri ağır sözlerle hedef almıştı.

“Bu iddia sahiplerinin ya ruh sağlıklarında, ya da zeka seviyelerinde ağır bir sorun vardır” diyen MHP lideri, ittifakın başarılı olacağını ileri sürmüştü.

Bahçeli, “MHP’ye Kürtler oy vermez. Sayın Erdoğan bu nedenle oy kaybediyor” dendiğini belirterek “Bu çevreler, ‘cumhur ittifakı’na çomak sokmak için deve olsalar iğne deliğinden geçecekler. Hele bir Gürkan Hacır, hele bir Nevzat Çiçek ve türevleri var ki, sanırsınız fitne geçit merasimi yapıyor!” ifadelerini kullanmıştı.