Medya
16 Eki 2016 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Ersoy Dede Star'dan seslendi: Sevilay'ı Sabah Gazetesi'nden FETÖ mü kovdurdu?

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, A Haber ve Sabah gazetesinden gönderilmesini FETÖ'ye bağlayan Sevilay Yılman'a (Yükselir) "dünkü hadise be kardeşim" diyerek cevap verdi.

Sevilay Yılman(Yükselir) dünkü yazısında A Haber ve Sabah gazetesinden kovulmasını yaptığı FETÖ haberlerine bağladı. O yazının mürekkebbi kurumadan Ersoy Dede, Star'dan seslendi.

Dün Sevilay Yılman (Yükselir) Habertürk'teki köşesinden 2014'te FETÖ ile ilgili yaptıkları haberleri hatırlatarak, bu haberler nedeniyle Turkuaz Medya'nın bütün üst düzey yönetilerine şikayet edildiklerini yazdı. A Haber’de yaptığı programda TSK içerisindeki FETÖ yapılanmasını isim isim verdiklerini ve FETÖ'nün TSK'yı artık neredeyse ele geçirdiklerini vurguladıklarını yazan Yılman "Peki n’oldu o programdan sonra?Şikâyet edildik... Hem de her yere! Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlık’a, Adalet Bakanlığı’na ve A Haber’in bağlı olduğu Turkuaz Medya Grubu’nun üst düzey tüm yöneticilerine!" ifadelerini kullanmıştı.

Ersoy Dede ise Yılman'ın gönderilişinin FETÖ ile alakalı olmadığına, o dönem HDP'nin açık propagandasını yaptığı için gönderildiğine dikkat çekti. Ersoy Dede sadece Sevilay Yılman'a değil Ciner Medya'ya da "Memleketin yangın yerine döndüğü günlerde, Sevilay sarı-kırmızı-yeşil bez parçalarıyla ortalarda dolaşıyordu da ondan gitti hükümete yakın medyadan.. Kimbilir belki de Ciner Grubu, tam da bu yüzden açtı kapılarını Sevilay’a" diyerek göndermede bulundu.

İŞTE ERSOY DEDE'NİN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

Yapılan bir şikayet neticesinde FETÖ’nün TSK’daki ayağını deşifre ettiği için Sabah’taki işine son verildiği anlamına gelecek bir yazı yazmış dün..  Bizim dışarıdan gördüğümüz kadarıyla, televizyonda bangır bangır bu haberleri yaptığı günlerde kimse Sevilay’a kapıyı göstermedi.. Gördüğümüz kadarıyla diyorum. Eğer o ara gazetenin yöneticileriyle kapalı kapılar arkasında sert bir takım tartışmalar yaşanmış ama sulh ile sonuçlanmışsa bilemem. Belki de onu kastediyordur.. Fakat TSK’daki FETÖ’cü yapılanmaya ilişkin en az Sevilay kadar sesi gür çıkan Rasim Ozan, hâlâ Sabah’ta yazmaya devam ediyor..  Hafızalarımız zayıf ya, millet ona güveniyor galiba.. Değerli dostlar, Sevilay’ın hükümete ve Cumhurbaşkanı’na yakın medyadaki işi, PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin açıkça propagandasını yaptığı için bitti.. Memleketin yangın yerine döndüğü günlerde, Sevilay sarı-kırmızı-yeşil bez parçalarıyla ortalarda dolaşıyordu da ondan gitti hükümete yakın medyadan.. Kimbilir belki de Ciner Grubu, tam da bu yüzden açtı kapılarını Sevilay’a.. Geçer 5-10 yıl, unutulur gider de anlarım.. Dünkü hadise be kardeşim..