Medya
17 Eyl 2017 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:07

Ersoy Dede o yazarlara Gülen'in verdiği saatleri sordu! "Gülen imzalı diğer saatler nerede?

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, zamanında Pensilvanya'ya giderek FETÖ lideri Fetullah Gülen'in hediye ettiği saatleri alan bazı gazetecilerin o saatleri neden hala iade etmediklerini sordu.

Ersoy Dede; "Eylül 2010’da Pensilvanya'da Gülen'i ziyaret eden gazeteciler Bejan Matur, Serdar Turgut, Cüneyt Özdemir ve Ferhat Boratav’ın da kollarında ‘F.Gülen’ imzalı saatlerle döndüğü yazılmıştı.

Bunlar daha evvel açıklandığı için naklettim.. Başka hangi gazetecilerde var ‘F.Gülen’ imzalı saat?" diye sordu.

Hediye alan gazetecilerin Gülen "Örgüt Lideri" olduktan sonra o saatleri neden iade etmediklerini de soran Dede, bir tek Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin hediye edilen ‘namaz takkesi, kalem, seccade’ yi iade ettiğini yazdı.

İşte Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından "Gülen imzalı diğer saatler nerede?" başlıklı o bölüm:

Bank Asya’daki kasalarda Fethullah Gülen imzalı saatler bulunmuş.. Gülen imzalı 9 kol saati.. Bu operasyonun görüntülerine bakınca hafızam tazelendi.. Ben o saatleri kasalara kaldırılmadan önce gördüğümü hatırlıyorum.. Pensilvanya’ya gidenlerden bazılarına hediye edilirdi o saatler.. Herkese değil ama.. Kimine tespih, kimine Parker veya Cross kalem.. Saat çok önemli kişilere giderdi.. Ve öyle anlaşılıyor ki Gülen bazılarına Romanson bazılarına Tissot bazıları Missony hediye etmiş.. Misal Hüsamettin Cindoruk’a giden saatin Altın Rolex olduğu çıkmıştı ortaya.. Eylül 2010’da Pensilvanya'da Gülen'i ziyaret eden gazeteciler Bejan Matur, Serdar Turgut, Cüneyt Özdemir ve Ferhat Boratav’ın da kollarında ‘F.Gülen’ imzalı saatlerle döndüğü yazılmıştı.. Bunlar daha evvel açıklandığı için naklettim.. Başka hangi gazetecilerde var ‘F.Gülen’ imzalı saat? Elbette onlarca daha olmalı.. Sahi ne oldu o saatlere?.. Gülen ‘Hocaefendi’ iken aldıkları saatleri, ‘Örgüt Lideri’ olduktan sonra iade eden oldu mu?.. Yoksa bir nedenle silahlarını ve çek karnelerini koydukları kasalarda saklamaya devam mı ediyorlar?.. Hakkını yemeyelim.. Kayıtlara geçmiş tek iade, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin, manifesto gibi bir mektupla yaptığı ‘namaz takkesi, kalem, seccade’ iadesi.. Diğer isimler, neden hâlâ geri vermiyor acaba bu hediyeleri?..