Polemik & Kulis
05 Mar 2018 10:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:03

Ersoy Dede canlı yayında deney yaptı: Celal Şengör salağın tekidir!

Prof.Dr.Celal Şengör'ün Kanuni Sultan Süleyman için "salak" demesine bir tepki de Star yazarı Ersoy Dede'den geldi.

Prof. Dr. Celal Şengör, dünyanın ilk atlası olarak bilinen el yazması kitabın tanıtım toplantısında, Kanuni Sultan Süleyman için tartışma yaratan ifadeler kullandı.

Şengör, toplantı esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Fatih Sultan Mehmet ve Piri Reis’in kişiliklerinden bahsettiği sırada, “Coğrafi kitaplara olan merakı müthiş. Coğrafya hastası bir sürü şeyi topluyor. Ben onu diyorum; Piri Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın zamanında doğmuş olmasıdır. Fatih zamanında Piri Reis olaydı inanır mısınız bugün bizim sömürge imparatorluğumuz vardı. Çok samimi söylüyorum bugün biz Amerika’ya falan gitmiştik” dedi.

TÜRK BASININA BİLİMSEL TESTMİŞ!

Şengör'ün bu sözleri tepki çekince aynı tanıtım toplantısında yeralan Habertürk yazarı Fatih Altaylı bu sözlerin "Türk basınına yapılan bilimsel test" olduğunu iddia etti. 

Prof. Dr. Celal Şengör'ün, Ptolemaios Atlası'nın tıpkıbasımının tanıtım toplantısında "Ne dersin Fatih, medyamız bu tanıtıma ilgi gösterir mi? Çok önemli bir iş bu" dediğini aktaran Fatih Altaylı, "Sen abuk sabuk bir laf etmezsen haber bile olmaz emin ol" dediğini belirtti. Altaylı, "Ertesi gün Ptolemaios Atlası'ndan iki kelime bahsedenler, Celal Şengör'ün 'attığı oltayı' yutarak, sadece ve sadece basının anlayışını test etmek için kullandığı tek kelime üzerinden haber yapıyorlar" diye yazdı.

Prof. Dr. Celal Şengör Habertürk gazetesindeki köşesinde neden bu ifadeyi kullandığını açıkladı.

Şengör, bu ifadelerini haber yapan gazetecileri de suçladı ve "Bu bir deneydi ama özür dilerim. Bundan sonra Habertürk dışında hiçbir gazete veya televizyona hiçbir haber veya röportaj vermeyeceğim" dedi.

ERSOY DEDE'DEN SERT TEPKİ!

Star yazarı Ersoy Dede, 24 TV'de yaptığı sabah programında Celal Şengör ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı ve Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya göndermede bulundu.

Dede, “Celal Şengör’ün geçen hafta yaptığı densizliğine denli kılıf bulmaya çalışıyor. Size birşey söyliyeyim mi Celal Şengör salağın tekidir. Yanlış anlamayın bir deney yapıyorum bakalım sonra ne olacak?” diyerek tepkisini dile getirdi.