Polemik & Kulis
28 Mar 2016 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Ersoy Dede: Aydın Doğan iflas bayrağını çekti

24 Tv'de yayınlanan Günün Manşeti programında Ersoy Dede ve Hikmet Genç, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın köşe yazısında Ethem Sancak için sarfettiği iddialara sert tepki gösterdi.

Ersoy Dede ve Hikmet Genç,  Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a şu sözlerce cevap verdi.

ZARRAB'IN SERVETİ DOĞAN'DAN DAHA MİLLİDİR

Dede ''Biz önceki programımında 'Reza Zarrab'ın serveti Aydın Doğan'ın servetinden daha temiz daha millidir' dedik. Şunu bunun için söyledik. Aydın Doğan şuanda vergi kaçakcılığından yargılanıyor. Bu yargılama tamamlanana kadar, benim açımdan Türkiye'de hakkında herhangi bir dava bulunmayan Reza Zarrab , Doğan'dan daha temiz ve daha millidir. Amerikan çıkarlarını zarara uğratmak mı, Türkiye çıkarlarını zarara uğratmak mı? diye sorduk burada. Ahmet Hakan da dedi ki Aydın Doğan'ın serveti daha temizdir. Dün de ben bir yazı yazdım. Dedim ki ''Ey! Ahmet Hakan, sen eğer bu alana Ethem Sancak'ı çekmek istiyorsan bu anlaşılabilir. Ama biz burada Doğan ile Zarrab'ın servetini karşılaştırıyoruz'' ifadelerini kullandı.

''PATRONUN SANA ÇOK KIZACAK''

Hakan'ın Ethem Sancak'la tanışma ile ilgili sözlerine Dede ''Eğer sen Ethem Sancak İle Aydın Doğan'ı karşılaştırmaya başlarsan patronun sana çok kızacak dedik. Dinlemedi ve bugün köşesinden ''Ethem Sancak'ı nerede tanıdım'' diye bir yazı yazmış. Ahmet Hakan'ın yazısında bahsettiği Aydın Doğan'ın İstanbul'daki ünlü bir AVM'nin açılışı Donald Trump açılışı ve bu açılışın organizasyonu Aydın Doğan'ın değil, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul programıdır. Ethem Sancak, bir Aydın Doğan organizasyonuna gitmiş de Hakan da onu hiç tanınmayan bir kişi gibi oarada tanımış gibi numaralara gerek yok'' dedi.

AYDIN DOĞAN MI SANA SÖYLEDİ?

Hakan'ın Ethem Sancak'ın Aydın Doğan'ın babamsın diye elini öpermiş iftitasına Hikmet Genç '' Orada nöbet mi tutuyormuş? Kim kimin elini öper... Elini öperken görmüş mü, biz Hakan'ı garsonluk yaparken gördük, kadehli fotoğraflarını gördük. Şimdi elini öptü tarzı laflar ne çirkin sözler. Nereden çıktı, Aydın Doğan mı sana söyledi?

''DOĞAN, İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ''

Ersoy Dede el öp konusuyla ilgili olarak ''Ben el öpme konusunda Patron sana çok kızacak diye yazdım. Ben bu lafın arkasındayım. Şimdi burada Ahmet Hakan'a Aydın Doğan yazdırıyorsa demeki Doğan iflas bayrağını çekti demektir. Aydın Doğan da tükenişini ilan etti demektir '' dedi.

''ETHEM SANCAK, AYDIN DOĞAN'I DEFALARCA REDDETTİ''

Ethem Sancak'ın defalarca çeşitli ihale ve ortalıkta Doğan'ın tekliflerini reddetmesi konusunda Dede ''Ethem Sancak, kimsenin elini öpmez. Bir kere Ethem Sancak, Aydın Doğan'dan önce de vardı ve Sancak'ın nerede durduğu, kim olduğu ve ne yaptığını herkes biliyor. Ethem Sancak, anadoludan gelmiş bir iş adamı olarak Aydın Doğan'ın paralelcilere, darbecilere kurban olmaması için konuşmuştur Aydın Doğan'la. Mesele Ahmet Hakan'ın anlattığı gibi bir mesele değil. Banka alalım diye Ethem Sancak'ın kapısını çaldı Aydın Doğan reddedildi. Sabah gazetesini beraber alalım dedin Ethem Sancak seni reddetti. Damadının gönderdiğin Yandex'i alalım dedin seni reddetti. Milli Piyango ihalesine girelim dedin, Sancak reddetti. Bunların hepsini not alsın Ahmet Hakan'' dedi.

''ETHEM SANCAK İLE GÖRÜŞMEK İÇİN TAKLALAR ATTIN''

Ersoy Dede, Hakan'ın Ethem Sancak ile görüşmek için taklalar attığını ifade etti. Dede, şunları söyledi. Dede ''Ben şimdi ilan ediyorum Ahmet Hakan'a. Ethem Sancak ile iki aydır 2 dakika konuşabilmek için taklalar attığını ben biliyorum. Nasıl aralara adamlar koyduğunu, nasıl Sancak'ın yanına sızmak için 40 takla attığını ben biliyorum. Grubunuzun CEO'su Yalçındağ ile olan yemeğini iptal etti Ethem Sancak. Neden iptal etti? Mehmet Ali Yalçındağ ve Ethem Sancak arasındaki o yemeğe Ahmet Hakan sızdı diye. Geldi bizim Alem FM'e çıktı. Yeterki bu grubun sağında solunda olayım'' dedi.