Televizyon
27 Nis 2022 23:24 Son Güncelleme: 27 Nis 2022 23:35

Ersan Şen ile Cem Kaya arasında 'Gezi' kavgası! "Anarşist eylem" dedi, ortalık karıştı

Erdoğan Aktaş'ın hazırlayıp sunduğu, tv100'de ekranlara gelen Eşit Ağırlık programı canlı yayınında Prof. Dr. Ersan Şen ile avukat Cem Kaya Gezi Parkı Davası nedeniyle çok sert bir tartışma yaşadı.

Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğünde tv100'de ekranlara gelen Eşit Ağırlık programına bu hafta ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Av. Cem Kaya ve kamuoyu araştırmacısı İhsan Aktaş konuk oldu. Programda sıcak gündem masaya yatırıldı, Gezi Parkı Davası tartışma çıkardı.

 FETÖ MÜ PLANLADI?

Kamuoyu araştırmacısı İhsan Aktaş Gezi olaylarındaki FETÖ izlerine dikkat çekerek, "Eğer devletin yargı ve polis sistemi FETÖ dışı bir grubun elinde olsaydı, FETÖ’de marjinal bir yapı olsaydı davayı onunla kodlarlardı. Fakat gezi olayları olduğu zaman daha çok öne olayı planlayan FETÖ olduğu halde marjinal sol örgütler çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

 "ANARŞİST EYLEMLER"

Avukat Cem Kaya, "Gezi’de yapılan anarşist eylemler üzerinden kitabını yazdı, okudum. Alsınlar her yerde okutsunlar. Adam daha 2006’da ‘Dünya’yı dizayn ediyorlar’ diyor. Ne Fas, Cezayir, Tunus kaldı ne Libya’sı. Bölünmeyen son kale Alem-i İslam’ın tek umudu bu ülke." açıklamasını yaptı.

Kaya ve Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen arasındaki yaşanan gerginlik stüdyoya damga vurdu.

 GEZİ DAVASI KARARLARI NASIL KARŞILANDI?

Cem Kaya'nın, "Gezi Parkı eylemleri anarşi eylemleridir" sözüne itiraz eden Şen, "Ali İsmail Korkmaz'ı tekmeleyerek öldürdü. Bırakın şimdi onları bunları konuşalım" demesinin ardından ikili arasında sert tartışmalar yaşandı.