Gündem
14 Şub 2013 16:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

EROL AKSOY PARAYI ÖDEMEDİ FATURA ESKİ YÖNETİCİLERE KESİLDİ!

TMSF'yle yaptığı borç ödeme yükümlülüğünü yerine getiremeyen Erol Aksoy'un eski yöneticileri şokta.

Halihazırda TMSF’yle anlaşamayan tek isim olan Erol Aksoy, borcunu ödemek için şirketlerini geri almış ancak başarılı olamayınca 2008 yılında TMSF tarafından bu şirketlere ikinci kez el konulmuştu.

GELİNEN son noktada TMSF, İktisat Bankası döneminde Erol Aksoy’un medya şirketlerinde yöneticilik yapan ve aralarında Murat Saygı ile İrfan Şahin gibi isimlerin de olduğu 45 eski yöneticinin banka hesaplarını dondurdu. Aksoy’a ait şirketlerin imza sirkülerinde adı olan 45 eski çalışanın banka hesaplarının yanısıra kredi kartlarının da bloke edildiği belirtildi. Hesaplarına el konulan isimlerin TMSF’ye giderek durumu düzeltmeye çalıştıkları ancak herhangi bir yanıt alamadıkları da gelen bilgiler arasında.

ÖTE yandan Erol Aksoy,  geçtiğimiz kasım ayında mahkeme kararıyla iflas etmişti. İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, iflas kararına gerekçe olarak Erol Aksoy’un Emlak Bankası’ndan aldığı krediyi geri ödememesini göstermişti.

Kasadaki altınları geri alamamıştı

EROL Aksoy’un kızı Eda Aksoy, geçen yıl TMSF’nin kasasında bulunan altınlarını almak için mahkemeye başvurmuş, ancak mahkeme bu isteği, “İktisat Bankası’nın ortakları arasında siz de varsınız” diyerek geri çevirmişti.