Gündem
19 Nis 2013 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

EROĞLU'NDAN BAYRAKTAR'A SERT ELEŞTİRİ; BAKAN CÜZDAN AÇMAZ!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın kanser hastası Dilek'e para vermek istemesini eleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakan Erdoğan Bayraktar’ın kanser hastası Dilek’e para vermek istemesine ilişkin, ’Bakan cüzdan açmaz ’ eleştirisinde bulundu.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Uyan Türkiyem programının bugünkü konuğu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ydu. Bakan Erdoğan Bayraktar’ın kanser hastası Dilek’e para vermek istemesini değerlendiren Eroğlu, Uşak’taki bayılma anıyla ilgili Başbakan Erdoğan’ın kendisine ne söylediğini de anlattı.

BAKANIN YAPTIĞI İNSANİ BİR DAVRANIŞ

’Erdoğan Bey insani bir şey yapmış ’ diyen Eroğlu, ’Bakan herhalde kızımız yardım istiyor diye cebinden parayı çıkarıp eline sıkıştırdı. Halbuki o kızımız Bakan’a para meselesi değil deseydi, Bakan anlardı. Orada istisnai bir durum var. Kızımızın bunu izah etmesi daha uygun olurdu. Tabi o da hastalık psikolojisinde onu da mazur görmek lazım. Bakanın yaptığı da normal bir insanın davranışı gibi ’ şeklinde konuştu.

’BEN CEBİMDEN ÇIKARIP PARA VERMEZDİM ’

Bayraktar’ın Dilek para vermek istemesini eleştirmeyi de ihmal etmeyen Eroğlu, ’Ben cebimden çıkarıp para vermezdim. Bazen davulcu, zurnacı oluyor. Benim cüzdanımı çıkarıp da para vermem hoş olmuyor. Ancak korumalarım takip ediyor, onlar veriyor. Çünkü bir bakanın cebinden para çıkarıp vermesini uygun bulmuyorum ’ dedi.

’KALKTIN HAVANI ATTIN ’

Uşak’ta baygınlık geçirdiği andan da bahseden Eroğlu, olaydan sonra kendisini pek çok kişinin aradığını belirterek, Başbakan Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı.

’Başbakanımız ile görüştük ve bana ’Geçmiş olsun. Gene hemen kalktın, havanı attın’ dedi, ben de güldüm.