Gündem
14 Oca 2022 15:41 Son Güncelleme: 14 Oca 2022 15:50

Ermenistan'la normalleşme görüşmesinin ardından Dışişleri'nden ilk açıklama!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme konusunda mutabık kalmışlardır" denildi

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konulu Moskova'da gerçekleşen ilk toplantının ardından Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Özel Temsilciler, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen bu ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme konusunda mutabık kalmışlardır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, taraflar arasındaki ikinci görüşmenin yeri ve zamanının diplomatik kanallar aracılığıyla belirleneceği ifade edildi.

Diplomatik kaynaklar, Moskova'daki ikili görüşmenin bir buçuk saat sürdüğünü belirtti.

TEMSİLCİLERİN ATANMA SÜRECİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13 Aralık 2021'de TBMM'de yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığının sinyallerini vermişti.

Büyükelçi Serdar Kılıç, 15 Aralık’ta Ermenistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmişti.

Ermenistan da Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ı, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci olarak atamıştı.