Gündem
17 Eki 2020 10:06 Son Güncelleme: 17 Eki 2020 10:11

Ermenistan Gence'yi vurdu: 13 sivil öldü, 40'tan fazla ev yıkıldı

Ermenistan'ın 11 Ekim'deki kanlı saldırısının şokunu atamayan Azerbaycan'ın Gence kentinin sakinleri, yine uykudayken saldırıya maruz kaldı.

Azerbaycan, Ermenistan'ın füze saldırısı düzenlediği Gence'de 13 sivilin öldüğünü ve 40 kişinin yaralandığını durdurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Gence’ye düzenlediği füze saldırısında 40’tan fazla evin yıkıldığını duyurdu. Azerbaycan Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada saldırıda vatandaşların yaşadığı apartmanların da vurulduğu belirtildi.

 

Hacıyev, ölen sivillerden ikisinin çocuk olduğunu ifade etti.

Gence'den gelen görüntülerde topçu ateşi sonucunda birçok binanın yıkıldığı görüldü. Gece boyunca arama kurtarma ekipleri yıkılan binaların altında kalan vatandaşları bulmaya çalıştı

 

Başsavcılık, aynı saatlerde Mingeçevir'in de hedef alındığını ancak Azeri hava savunma sistemlerinin bu füzeleri düşürdüğünü ifade etti.

Ermenistan, bu şehirlere saldırı düzenlediği iddialarını kabul etmezken Azerbaycan'ın "Dağlık Karabağ'ın içinde sivil yaşamın olduğu bölgeleri hedef aldığını" iddia etti.

1990'lardan bu yana Güney Kafkasya'da yaşanan en büyük çatışmalarda şu ana kadar yüzlerce kişi hayatını kaybetti. 

Dağlık Karabağ bölgesi uluslararası hukuka göre Azerbaycan topraklarına dahil olsa da de-facto olarak etnik Ermeniler tarafından yönetiliyor.