Gündem
04 Nis 2015 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar'ı attılar!

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği dün yeni başkanını seçti.

Mevcut MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile Erman Toroğlu, Ahmet Çakar ve Mustafa Çulcu kongreye katılamadı. Çünkü delegelikten atılmışlardı. Aynı şekilde, Türk hakemliğinin uluslararası arenadaki Cüneyt Çakır da, davet edilmediği için kongreye katılamadı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin (TFFHGD), dün Ankara'da yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda, Abdurrahman Arıcı yeniden başkanlığa seçildi. Arıcı, 422 delegenin 388'inin oyunu alırken, kongrede son derece ilginç olaylar yaşandı...

Halen Türkiye Futbol Federasyonu'nda Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı görevini yürüten, yani bütün hakemlerin amiri konumundaki Yusuf Namoğlu, delegelikten atıldığı için toplantıya davet edilmedi. Üstelik Namoğlu, bu derneğin 'kurucu başkanı' unvanına sahip. Aynı şekilde, Namoğlu gibi MHK Başkanlığı yapmış olan Mustafa Çulcu ile Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Metin Tokat ve Özcan Oal da delegelikten atıldıkları için kongreye katılamadı.

Mustafa Çulcu, hem MHK'nin hem de TFFHGD'nin başkanlığını yapmış olmasına rağmen delegelikten atıldı.

Uluslararası arenada Türk hakemliğinin gururu olan Cüneyt Çakır da 'delege olamadığı için' kongreye davet edilmedi ve doğal olarak, kendi derneğinin seçiminde oy kulanamadı.

Bu seçim öncesi yapılan tüzük değişikliği ile TFFHGD'nin eski genel başkanlarının ve kurucu üyelerin delegelikten çıkarıldığı öğrenildi.

ARICI: TÜRK HAKEMLİĞİNİ DAHA ÜST SEVİYEYE TAŞIYACAĞIZ
Genel kurulun ardından tekrar başkanlığa seçilen Abdurrahman Arıcı (altta) yaptığı açıklamada, hakem camiasını bulunduğu konumdan daha üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi. Aynı zamanda Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan Arıcı, şöyle devam etti:

"Bizim amacımız, hakem hatalarını asgariye indirilmesi konusunda çalışmak. Hakemlerimize hemen hemen her hafta eğitimler veriliyor. Profesyonel hakemlikle beraber hataların da daha da azalacağını düşünüyorum. Ama, bu geçiş sürecinde, hakem hataları olmayacak diye bir şey yok. Muhakkak ki hakemde  insan olduğu için işin içinde hata olmaması mümkün değil.

"PROFESYONEL HAKEMLİĞİN KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ"
Profesyonel hakemliğe geçiş çok önemli bir konu. Bunu dernek olarak destekliyoruz. Diğer klasmandaki hakem arkadaşlara da uygulanmasının takipçisi olacağız. Çünkü, Türkiye’de kendi branşlarında iş bulamayan arkadaşlarımız da var. Belirli bir seviyeye gelmiş, üst klasman FIFA hakemi olmuş arkadaşlarımızın gelecek kaygısı içinde olmamaması lazım. Bir güvencedir bu ve ben daha iyi olacağı inancındayım."