Gündem
07 Oca 2019 14:36 Son Güncelleme: 07 Oca 2019 14:55

Erhan Yazıcıoğlu: ''Hiç kimse bana Afrin'e gittim diye hesap soramaz''

Arafta Sorular programına katılan ünlü tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu Afrin’e gittiği için bazı kesimler tarafından linç edilmeye çalışıldığını ve mahalle baskısına maruz kaldığını anlattı.

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan usta tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu sınırdaki askere moral vermek için gittiği Afrin ziyareti sonrası bazı kişiler tarafından kendisine mahalle baskısı yapıldığını söyledi. Yazıcıoğlu bu kişilere şöyle cevap verdi, ‘‘Ben 64 yaşındayım. Bana hiç kimse ‘Afrin’e niye gittin?’ diye hesap soramaz, sormamalı ve haddine de değildir.’’

Afrin’e askerlerimizle kucaklaşmaya gittiğini belirten Yazıcıoğlu,  ‘’Diğer partilerden sanatçılara yönelik böyle bir davet geldi de ben mi gitmedim ki beni hedef gösteriyorlar’’ dedi.

DUYMAK İSTEDİKLERİNİZİ DEĞİL BİRAZ GERÇEKLERİ GÖRÜN

Afrin’e gittiği sırada yaşadığı olayları anlatan ve gelen tepkilere cevap veren Erhan Yazıcıoğlu; ‘‘Bana Afrin dendiği zaman çok heyecanlandım ve seve seve gelirim dedim. Biz orada en uç noktalara kadar gittik. Bomba seslerini canlı canlı duyduk. Bize askerlerimiz sahip çıktı. Yurdun dört bir yanından gelen o mis gibi çocuklara sarılmanın neresi kötü? Biz orada bir siyasi partiyi temsilen gitmedik o yüzden duymak istediklerinizi değil biraz gerçekleri görün’’ ifadelerini kullandı.

‘‘15 TEMMUZ’U GÖRECEĞİME KEŞKE ÖLSEYDİM’’ DEDİM

Esra Elönü’nün ‘15 Temmuz için tiyatro diyenleri çok iyi bir tiyatrocu olarak nasıl yorumluyorsunuz?’ sorusuna cevap veren Yazıcıoğlu, ‘‘Ben böyle güzel bir senaryo görmedim bu kadar başarılı olabilir mi ya? O gece çekimden gelmiştim erkenden yattım. Çocuklarımın arasındaki konuşma seslerine uyandım ve şunu düşündüm; Bunu göreceğime ölseydim. Biz bunu hak etmiyoruz. Türkiye bizim için çok değerli ve biz bu değere ne kadar sahip çıkarsak o ikinci isimlerin böyle şeyleri yapmaya gücü yetmez’’ dedi.

SANATÇI MUHALİF OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK

Sanatçı olmakla muhalif olmak arasındaki farkı anlatan usta tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu, “Sanatçı muhalif olacak diye bir şey yok. Her insan muhalif olabilir, banka müdürü de muhalif olabilir. Muhalif olması imkânsız düşüncelere sahip olduğu anlamına gelmez ki. Türkiye Cumhuriyeti sağlam temeller üstüne kurulmuştur ve bunu kimse yıkamaz hele o FETÖ falan hiç yıkamaz haddine bile değil’’ ifadelerini kullandı.