Gündem
23 Mayıs 2010 13:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

ERHAN GÖKSEL'İN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU!..

VERSO adlı araştırma şirketinin sahibi Erhan Göksel'in önceki gece, ABD New York'taki otel odasında cesedi bulunmuştu.

ABD’li yetkililer Göksel’in ölüm nedenini kalp krizi olarak açıkladı. Mide kelepçesi yüzünden öldüğü iddiaları ise doğrulanmadı.

Erdoğan: İlgilenin

Göksel’in ölüm haberini Türkiye’de ilk öğrenenlerden biri de AK Parti’li Reha Çamuroğlu’ydu. Çamuroğlu’nun haberi alır almaz Başbakan Erdoğan’a telefonla bilgi verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın da, Çamuroğlu’ndan aldığı bilgi doğrultusunda hemen New York’taki büyükelçiliği arayıp, olayla ve cenaze ile ilgilenilmesi talimatını verdiği bildirildi. Ölüm haberiyle sarsılan Göksel Ailesi’ni, dostları ve siyasiler yalnız bırakmadı. Çok sayıda siyasi ziyaret ederek ya da telefon yoluyla Göksel’in eşi Güler Göksel’e başsağlığı diledi.

Oğlu: Soruşturuluyor

VATAN’ın telefon aracılığıyla ulaştığı Göksel’in oğlu Sinan Göksel, annesinin büyük üzüntü içinde olduğu için telefonlara cevap veremediğini söyledi. Sinan Göksel, babasının cenazesinin büyük bir ihtimalle Pazartesi günü Türkiye’ye gönderileceğini belirtti. Sinan Göksel, “Kalp krizi deniyor. Size ulaşan farklı bir bilgi var mı?” sorusuna, “Biz de olayın çok içeriğini bilmiyoruz. Orda soruşturma var zaten. Sonucunu bekleyeceğiz” yanıtını verdi.

ERGENEKON’A ADI KARIŞMIŞTI

Göksel, Ergenekon’un 11. dalgası kapsamında 22 Şubat 2009’da gözaltına alınıp, 4 gün sonra salıverilmiş, ardından da hakkında takipsizlik kararı çıkmıştı. Göksel gözaltına alınışından 1 yıl sonra bu yıl başında ABD’ye gitmiş ve burada bir bankada çalışmaya başlamıştı.

gazetevatan