Gündem
19 Tem 2019 09:57 Son Güncelleme: 19 Tem 2019 13:17

Erhan Çelik'i isyan ettiren 'Karlov' haberi! "Yapanın elinde patlar..."

TRT’ye yapılan Karlov operasyonunda o dönemde TRT 1 Ana Haber Bülteni’ni sunan Erhan Çelik’in de gözaltı listesinde bulunduğu iddia edilmişti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikast sonucu öldürülmesine ilişkin görüntülerin TRT 1 Ana Haber Bülteni'nde yayımlanması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcı Adem Akıncı tarafından hazırlanan iddianamede, Karlov’un vurulma anına ilişkin görüntülerin TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde yayımlamasının ‘üzerinde durulması gerektiği’ vurgulandı.

Karlov, suikastine ilişkin soruşturmada 6 kişi de gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında; o dönem TRT 1Ana Haber Bülteni'nde sunucu olan gazeteci Erhan Çelik'in evine de polisin gittiği, ancak ünlü sunucunun evinde bulunamadığı iddia edildi.

Ancak Erhan Çelik bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Çelik, "İstanbul’da evimdeyim. Bırakın operasyonu ifadeye çağıran bile olmadı" ifadelerini kullandı.

ERHAN ÇELİK: “FETÖ SORUŞTURMALARI İŞTE BÖYLE SULANDIRILIYOR!”

Kendisi hakkındaki iddialara yazılı bir açıklama ile sert yanıt veren Çelik, FETÖ soruşturmalarının yanlış bilgi ve çarpıtmalarla sulandırıldığı vurgusu yaptı.

Erhan Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"“FETÖ soruşturmaları nasıl sulandırılıyor?” sorusuna güzel bir örnek bu. İstanbul’da evimdeyim. Bırakın operasyonu ifadeye çağıran bile olmadı. Olayı duyan avukatım üç kez adliyeye gitse de ifademe gerek duyulmadı, bugüne kadar çağıran olmadı. Yok sansasyonel bir şey yapayım düşüncesiyle hareket ediliyorsa yapanın elinde patlar ki aynı haberde “polis evinde bulamadı” dedikten sonra “önümüzdeki günlerde ifadeye çağırabilir” diye yazmasından da anlaşılacağı üzere büyük bir saçmalama söz konusu.

Diğer yandan söz konusu olayda ne habere karar veren, ne kamera gönderen, ne 3g cihazı ile görüntü geçen yada bunların talimatını veren bendim. TRT’de böyle bir yetkim hiç olmadı. Bu, rahatlıkla TRT yönetimini de sorulabilir. Ankara’da gerçekleşen olay benim İstanbul’da bulunduğum ve haberi Harbiye stüdyosunda sunduğum bir günde saat itibariyle benim sunduğum bülten sırasında oldu. O saatte bülteni başkası sunsa bu kez o mu bunlara muhatap olacaktı? Emin değilim... Yine de avukatım bir kez daha olayı soruşturan ilgili savcılığa başvurup bilgi sahibi sıfatıyla görüşüme başvurulmasını talep edecek.

Pek çoğunun FETÖ’cüleri el üstünde tuttuğu dönemde bile o vatan hainlerinin düşman bildikleri, işinden ettikleri, bilinen tüm kalemşorleriyle herkesin önünde saldırdıkları bana bu yaftayı yapıştırmaya çalışmak nafile ama FETÖ soruşturmalarının akıbeti açısından düşündürücü!

Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı olmak üzere konuyu herkesin dikkatine sunuyorum. "

İşte Erhan Çelik’in o tweetleri: