Gündem
19 Mar 2022 14:05 Son Güncelleme: 19 Mar 2022 14:10

Erhan Çelik’i çileden çıkartan zabıta baskını! ‘Bütün ülkeyi utandırıyorsunuz…’

Medyadan ayrıldıktan sonra uluslararası bir fuar şirketi kuran ve kısa zamanda ihracat odaklı en büyük üç şirket arasına giren Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Yeşilköy İFM’deki hollerinde karşısında Bakırköy Zabıtasını görünce çileden çıktı.

CHP’li Bakırköy Belediyesi’nin üniformalı zabıtalarının İstanbul Fuar Merkezi’ne baskın yapması fuar katılımcıları arasında büyük gerginliğe neden oldu.

 

Yeşilköy’de bulunan İFM hollerine daha önce görülmeyen şekilde Uluslararası Makine Fuarı’nda şok bir baskın gerçekleştiren zabıta ekipleri, stantların üzerindeki firmaların levhalarının boylarını ellerindeki metrelerle ölçüp, tabela vergisi almak isteyince katılımcılarla kavganın eşiğine geldiler.

 

FİRMA SAHİPLERİ ZABITAYA KARŞI ÇIKTI

 “Burası semt pazarı değil, yüzlerce ziyaretçinin bulunduğu uluslararası bir fuar alanı diyerek” zabıtaya karşı koyan katılımcı firma sahipleri, görevlileri stantlarına sokmak istemediler. Büyük bir gerilimin ve arbedenin yaşandığı anlarda dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye ticaret için gelen yabancı alıcılar büyük korku ve şaşkınlık yaşadılar.

46 ülkeden 184 yabancı ziyaretçi getiren, fuarın organizatör firması Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ise katılımcı firmalarla zabıtaları ayırmak için araya girerek “Sadece bizi değil, bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın!” şeklinde tepki gösterdi.

 

Tüm bunlara rağmen ellerinde metrelerle stantların boylarını ölçen zabıtaların saatlerce aynı işlemi gerçekleştirmesi nedeniyle fuarın resmî açılışı da yapılamadı. 

Yaşanan bu krizin ardından Türkiye’ye büyük bir ihracat kapısı aralayan fuar için gelen pek çok yabancı alıcı, korku içinde salonu terk ederek ülkelerine döndü.