Politika
26 Şub 2024 09:24 Son Güncelleme: 26 Şub 2024 09:34

Ergün Turan'dan Ekrem İmamoğlu'na 'davet' yanıtı: Mağduriyet yaratarak çözmeye çalışıyor

tv100'de yayınlanan Başak Şengül ile Doğru Yorum programına bağlanan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Ekrem İmamoğlu'nun Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış davetiyle ilgili yaşanan tartışmalar hakkında konuştu

Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, gazeteci Nedim Şener, güvenlik uzmanı Mete Yarar, Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen, gazeteci-yazar Gürbüz Evren, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, tv100 yayınına bağlanarak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış daveti tartışmalarıyla ilgili konuştu. İmamoğlu ile çok eski arkadaş olduklarını belirten Turan bir telefonla meselenin açıklığa kavuşacağını ifade etti.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın açıklamalarından satır başları:

"BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI MAİL İLE DAVET ETMEM"
Ben bu işlerle gündeme gelmeyi seven birisi değilim. Seçilirsem 30. yılım siyasette olacak. Yıllardır aktif siyasetin içerisindeyim. Daha önce birçok görevde bulundum. Burada bir davet üzerinden bir konu tartışılıyor. Bu yapılan hadise, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor. Biz de bu projenin paydaşıyız. Projenin etrafında reenkarnasyon alanları için uğraşıyor. Daveti yapan bakanlık. Davetiyeyi il protokolünde belli yerlere, burada açılış yapılıyor diye mail yoluyla atılır. Bir büyükşehir belediye başkanını ben davet edecek olsam, mail üzerinden altına bakanlığın etiketini yaparak davet etmem. Şahsı adına yazılmış, imzayla birlikle davet ederim. Toplu mail olarak atılmış. Sonra da büyükşehir özel kalemi tarafından dönülmüş. Bizim de özel kalemimiz tarafından da 'bu bizim açılışımız değil, toplu mail olarak atılmış' dendi.

"EKREM BEY POLEMİK YARATIYOR"
Ben polemiklerle anılan birisi değilim. Yapmamaya çalıştım. İmamoğlu benim eski arkadaşım, çok eski tanıyorum. Konu burada çok açık bir şekilde özel kalemler nezdinde konuşulmuş bitti. Bu konu benim gündemine ilk kez dün geldi. Bugün yalnız ben açıklama da yaptım. Sayın İmamoğlu, İstanbul'un bir ilçesindeki konuşmasında bu maili yayınlayarak hem bana teşekkür ediyor filan. Oradaki değerli arkadaşlarımıza da söyleceğim şey şu: Ekrem Bey'in amacı davet edildim, edilmedim meselesi değil. Buraya gelmek gibi bir meselesi yok. Ekrem Bey buradan bir polemik üretmeye çalışıyor. Ekrem Bey son 5 yıldır tam İstanbul'da bunu yapıyor.

"SİYASETEN SIKIŞMIŞLIK HİSSİNİ MAĞDURİYET YARATARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR"
İmamoğlu, önceki seçimde polemikler üzerinden seçim kazandı. Şimdi muhtemelen anketlerde bu fark kapandı, bizim lehimize dönmüş olabilir. Bir panik havası ben seziyorum. Bu tartışma üzerinden en iyi bildiği işi, polemik yapmaya çalışıyor. Basit bir telefon üzerinden çözülebilecek konu üzerinden polemik yaratılıyor. Mesele davet edilmek değil, polemik üretmek. Siyaseten sıkışmışlık hissini mağduriyet yaratarak çözmeye çalışıyor.

"ÇOK NEZAKETSİZ BİR DURUM"
Ekrem Bey’in meselesi burada davet almak, gelmek, gitmek meselesi değil. Eğer öyle olsaydı birbirimizde 20 yıldır telefonumuz var. Açıp Ergül böyle bir şey var mı yok mu diyebilirdi. Benim olduğunu iddia ettiği maille beraber onu ekranlara yansıtarak bir tartışma konusu açmak, bunun üzerinden Murat Kurum Başkanımızı dövmeye çalışmak, her şeyin ötesinde bir siyasi rakiplikten öte çok nezaketsiz bir durum.

NE OLMUŞTU?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yarın açılacak ’Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nde incelemelerde bulundu.

Uraloğlu, gazetecilerin soruusu üzerine Ekrem İmamoğlu’nun 'davet' çıkışına da yanıt verdi.

İmamoğlu'nun açıklamalarına değinen bakan, şunları söyledi: "Bu dün ve bugün İstanbul’un ve Türkiye’nin gündemine oturdu. Bizim gündemimize oturacak bir konu değil. Biz İstanbul’a nasıl hizmet ederiz onun derdindeyiz. Kim hangi törene nasıl katılacak, kim hangi sırada oturacak, hangi sırada konuşacak derdimiz o değil. Burada güzel bir hizmeti yarın açacağız. Derdimiz İstanbul’a hizmet olmalı."

İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu tarafından Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına davet edildiğini açıklamıştı.

Uraloğlu'na teşekkür eden İmamoğlu, programa katılacağını bildirmişti. İmamoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben bu şikayeti sıklıkla yaptım ya hani; son günlerinde akılları başına geldi diyeceğim. Bu sefer beni ilk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Peki şimdi ben ne yapacağım? Pazartesi oraya gideceğim. Pazartesi niye gideceğim biliyor musunuz? Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa; O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım."

KURUM'DAN YANIT
Buna yanıt veren Murat Kurum ise, "Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış" demişti.

İMAMOĞLU MAİL'İ YAYINLADI
İmamoğluı Murat Kurum'un bu açıklamasına yanıt vermişti. Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın davet mailini yayımlayan İmamoğlu, şunları anlatmıştı:

"Cuma günü Sancaktepe'de 'Bu zamana kadar hiç davet edilmemiştim. İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme Tren Hattı için davet geldi, çok teşekkür ederim. Bu davete katılacağım' dedim. Ertesi gün ses acemi adaydan çıktı. Acemi aday dedi ki, büyük bir şey yakalamış gibi 'Hayır, Ulaştırma Bakanı'na sordum İmamoğlu davet edilmedi' dedi. Sevindi ya! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İstanbul'da bir açılışa davet edilmemesine sevinen biri olur mu ya!

 

İş burada bitmedi. Ekranlara bir görüntü gelecek, bu bana gelen davet maili... Kimden geliyor davet? Açılışın olduğu yerin ilçe Belediye Başkanı sayın Ergün Turan'dan. Nereye geliyor? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokolüne geliyor. Yani benim protokolüme 27 Şubat'ta gelmiş. Şimdi benim için kendi kendine davet uyduruyor diyen bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem! Bu maili gördü ya nasıl kıvırmaya başlayacak."