Gündem
18 Ara 2012 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

ERGUN BABAHAN'DAN BİR İLK; KÖŞE YAZILARINI GÖRÜNTÜLÜ OKUDU! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Star Gazetesi'nden ayrıldıktan sonra kendi bloğunda yazmaya başlayan Ergun Babahan bir ilke imza attı..

Gazeteci- yazar Ergun Babahan, Türkiye'de bir ilke imza attı..

Star'dan ayrıldıktan sonra kendi bloğunda yazmaya başlayan Ergun Babahan köşe yazılarını Youtube'dan görüntülü olarak okuyor..

İŞTE BABAHAN'IN GÖRÜNTÜLÜ KÖŞE YAZISI : VİDEO

İşte o yazı :

Hürriyet'in manşetleri aydınlanmadan, Ergenekon aydınlanmaz

Kürşat Bumin ile Alper Görmüş, Bilgi Üniversitesi için Medyakronik Sitesini hazırlarlarken Hürriyet ve o zamanki yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün canını epey sıkmışlardı.

Özkök, Bilgi'ye öfkesini birinci sayfaya koyduğu kocaman bir fotoğrafla aldı. Fotoğraf, rahmetli İsmail Cem'i ders verirken göstiyordu. Ancak ders dinleyen kız öğrencilerin ağırlıklı bir bölümü başörtülüydü..

Dönem 28 Şubat Dönemi idi ve askerin ağzından çıkan kanundu. Fotoğraf aslında askere yazılmış "Bu üniversiteye başörtülü kızları alıyorlar" ihbarnamesiydi. Amacına ulaştı, askerin talimatıyla YÖK, Bilgi Üniversitesi hakkında soruşturma açtı. Az kalsın, üniversiteye el konulacaktı. Büyük uğraşlara üstesinden gelindi ama Bilgi, Medyakronik'i kapatmak zorunda kaldı çünkü başörtülü öğrenci almaya devam etti.

Bu girişi, lafı Alper Görmüş'ün Taraf'ta yazdığı Hablemitoğlu cinayeti ve Hürriyet başlıklı makalesi için yaptım. Görmüş, kibarca yazmış ama yine damardan yakalamış.
Hablemitoğlu suikasti gerçekleştiğinde Sabah'ın yayın yönetmeliydim. Cinayet, tıpkı Danıştay saldırısı gibi buram buram Derin Devlet kokuyordu. (Derin Devlet, Dinç Bilgin'i tasfiye uğruna kendi ayağına sıkmıştı çünkü Sabah da geçmişte olduğu gibi, Hürriyet'le işbirliği yapsa, hükümet ciddi sıkıntıya giderdi.)
Aslında büyük gazetelerin hepsinin tavrı ilk başta aynıydı, sonradan Görmüş'ün çok güzel anlattığı gibi, Hürriyet 180 derece dönüş yaptı.
Hürriyet'in cinayeti irticaya yıkmayan yayını belli ki birilerini rahatsız etmişti.

Cinayetin 5'inci günü Hürriyet Gazetesi'nin birinci sayfa haberi,  "Aynı uğurda can verdiler." Can verenler, Menemen'de 72 yıl önce katledilen Kubilay ve Hablemitoğlu. Bütün hayatımız Kubilay'ın irtica kurbanı olduğu eğitimiyle geçtiği için mesaj açıktır. Dinci bir iktidar işbaşına gelmiş, laik bir aydın dinciler tarafından öldürülmüştü.
Kaynak, güvenilirsiniz:)) Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk.

Manşetten verilen haber ise, cinayeti Hürriyet'in her cinayetin başzanlısı olarak gösterdiği İranlı ajanlara yıkıyordu. 25 siyasi cinayetin emrinin İran'dan verilmiş olması, şüpheleri yine bu ülkeye çevirmişti.
Kaynak?...
Yok..
Belki de bugün Silivri'de yatan birkaç yıldızlı bir generaldi.
Bu manşetin 2 gün ardından gerçekleşen cenaze törenine Uğur Mumcu ve Mehmet Ali Kışlalı için törenlerde olduğu gibi, Ankara Garnizonu katılmıştı.
Hürriyet'in Silivri ve Ergenekon tavırlarını bu manşetleri hatırlamadan doğru okuyamazsınız...

MEDYARADAR- ÖZEL