Medya
19 Eyl 2013 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

ERGUN BABAHAN AK PARTİ İKTİDARIYLA NEDEN TERS DÜŞTÜ?

Son dönem hükümete yönelttiği eleştirilerle dikkat çeken Ergun Babahan AKP'yle yaşadığı yol ayrımını ve "neden döndüğünü" yazdı...

Gazeteci Ergun Babahan T24 için kaleme aldığı yazısında eskiden AKP iktidarına destek verirken şimdilerde neden muhalif bir tutum aldığını anlattı. Hükümetin askeri vesayete karşı aldığı tutuma büyük değer verdiğini ve bu nedenle tam destek sunduğunu vurgulayan Babahan sonrasında işlerin değiştiğini ve iktidarla ters düştüğünü yazdı.

İKTİDAR KARARTTI BEN DE YÜZÜMÜ GÜNEŞE DÖNDÜM!

Hükümete verdiği desteği neden çektiğini anlatan Ergun Babahan "Aslında yüzüm hep insan hakkına, hukuka saygıya, eşitliğe, adalete bakıyordu. İktidar kararttı. Ben de yüzümü güneşe döndüm" dedi.

İşte Babahan’ın yazısındaki ilgili bölüm:

Parasız eğitim isteyenin de, Taksim’de park isteyenin de tehdit olarak görüldüğü bir rejim için çıkmamıştık yola. Bir kadeh içenin bile alkolik sayıldığı, Başbakan’ın eşimizin, kızımızın giysisini hedef haline getirdiği bir toplum hayalimiz de yoktu. Bir terör eyleminde hayatını kaybeden yurttaşlarımızı mezhebe göre ayrıştırılması hiç yoktu. 12 Eylül öncesine yeterince ölmüştük, artık ölümler biter diyorduk, bitmediğini gördük. Yola çıkış hedefimiz bu hiç değildi. O yüzden döndüm.