Spor
22 Nis 2023 00:19 Son Güncelleme: 22 Nis 2023 00:22

Ergin Ataman'ın yeni adresi belli oldu

Anadolu Efes ile EuroLeague'de bu sezon istenen başarıyı yakalayamayan Ergin Ataman'ın sezon sonunda ayrılması beklenirken yeni adresi de netlik kazanmaya başladı.

Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, lacivert-beyazlılarla yol ayrımında. EuroLeague'de üst üste şampiyonluk yaşayan Ergin Ataman bu sezon Avrupa'da beklentileri karşılayamadı. Ergin Ataman'ın sezon sonunda Anadolu Efes'ten ayrılması beklenirken yeni adresi de belli oldu.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Monaco ile oynanan normal sezonun son maçı sonrası ayrılık açıklamasında bulundu.

Ataman şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bunu sezon sonunda kulüp başkanımızla birlikte değerlendireceğiz. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Belki bir değişime ihtiyaç var. Herkes için bir hava değişimine ihtiyaç var. Neler olacağını şu anda bilemiyorum ama şu an için şunu net olarak söyleyeyim ki benim hiçbir kulüple yaptığım herhangi bir anlaşma yok. Teklifler var, görüşmeler var ama herhangi bir anlaşma yok. Ama dediğim gibi bayağı bir yıprandık bu sezon. Belki hepimizin bir değişime ihtiyacı var. Anadolu Efes Kulübü, benim ailem. Sadece bu son 5 sezonda değil 20 senem geçti neredeyse. Kulübün iyiliği açısından ne gerekiyorsa hep birlikte ona başkanımız Tuncay Özilhan ile beraber karar veririz. Şu anda konsantrasyonumuz Türkiye Ligi, Türkiye Ligi Play-Off'ları olacak. Elenen tek takım biz değiliz yani. 18 takımda 8 takım sadece Final Four oynuyor. Bizim gibi büyük hedeflerle başlayan başka takımlar da giremediler ve lige konsantre oldular. Biz de lige konsantre olacağız. Sezon sonunda da gerekli değerlendirmeleri başkanımızla beraber yapacağız."

ERGİN ATAMAN GÖRÜŞMELERİ DUYURMUŞTU

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Yunan basınından Live Sport'a geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli antrenör, Anadolu Efes'ten ayrılması halinde ilk tercihinin Panathinaikos olacağını söyledi.

Ataman açıklamasında, "Görüşmelerin olduğu doğru. Şu anda söyleyebileceğim tek şey konuyla alakalı iyi hislerimin olduğu. Bazı içten görüşmeler sonunda söyleyebileceğim, pozitif hislere sahibim. Eğer Anadolu Efes'ten ayrılırsam, Panathinaikos ilk tercihim olacak. Eğer panathiakos'a gidersem oranın yeni Obradovic'i olmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KAKİOUSİZ: EN DOĞRU SEÇENEK ERGİN ATAMAN

2008-09 sezonunda ülkemizde Anadolu Efes forması giyerek Türkiye Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Michalis Kakiouzis, Ergin Ataman’ın öğrencisi olarak bunu başarmıştı.

Yunan forvet, ERASPOR’da Vangelis Ioannou’nun konuğu oldu.

Eski basketbolcu Ergin Ataman’ın Panathinaikos‘un yeni koçu olacağına dair olan dedikoduları değerlendirdi ve o pozisyon için Ataman’ın en uygun tercih olduğunu düşünüyor:

“Şu anda Panathinaikos için en ideal seçenek Ergin Ataman. Ataman’ın geçmişinde pek çok başarı var. Çalışmayı da seviyor, meydan okumaları da. İyi bir koç ve bunun farkında. Ataman’ın Panathinaikos’ta inşa edilecek yeni düzen için doğru kişi olduğunu düşünüyorum. Bu yeni inşalarla birlikte Panathinaikos da daha iyi konuma gelecek.

Siena ve Efes‘te benim koçumdu, nasıl çalıştığını biliyorum. Oyuncularından %100’lerini almaya çalışacak fakat sabır gerekiyor. Değişim anında gerçekleşemez. Avrupa’da gördüğümüz yeni basketbola adapte olmayı başardı. EuroLeague’de bu şekilde oynamayan bir takım bulmak zor. Efes‘in savunmasıyla kazandığı birçok maç da oldu. Ataman, elindeki malzemeye göre işini yapacaktır.”

YUNAN BASINI GÖRÜŞMELERİ DUYURDU

Yunan basını, Ergin Ataman'ın Panathinaikos ile anlaşmak üzere olduğunu duyurdu. Yunan medyasında yer alan haberlere göre menajer Misko Raznatovic'in gün içerisinde Atina'da Ergin Ataman'ın Panathinakos başantrenörü olmak için görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Haberde iki taraf arasındaki görüşmelerim olumlu ilerlediği ve kısa süre içinde Ergin Ataman'ın Panathikos'ta göreve başlayabileceği kaydedildi.

Ergin Ataman ve Panathinaikos arasında görüşmelerin olumlu sonuçlanabilmesi adına Yoncalar'ın önemli bir bütçe sözü vermesi gerekiyor. Ataman'ın gelecek sezon oluşturacağı kadro için ciddi bir bütçe talep edebileceği ifade edildi.

İLK TRANSFERİNİ DE DUYURDULAR

Misko Raznatovic'in Ergin Ataman'ın yanı sıra yakında Yunanistan pasaportuyla mücadele edecek olan Naz Mitrou-Long'un durumunu da görüşecek. Yunan basınında yer alan haberlerde Naz Mitrou-Long'un gelecek sezondan itibaren yerli statüsünde sayılabileceği ve Panathinakos'un bu transferi de bitirmeye yakın olduğu yazıldı.

Haberde 30 yaşındaki guardın Milano ile iki yıllık sözleşmesinin bulunduğu fakat Milano'daki guard bolluğu sebebiyle sözleşmesini feshedip Panathinakos'a imza atabileceği iddia edildi.