Röportaj
20 Oca 2014 23:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Ergenekon'dan içeri alamadılar, Şike Davasını uydurdular!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fransa'nın Cannes şehrinde The Wall Street Journal'ın sorularını yanıtladı.

Yargıtay tarafından hakkında şike, teşvik primi vermek ve örgüt kurmak suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan Yıldırım, kendisine ve Fenerbahçe 'ye kumpas kurulduğunu iddia etti.

Yıldırım, Ergenekon, Balyoz davalarında olduğu gibi Şike davasının da aynı kumpasın bir sonucu olduğunu söyledi. Yeniden yargılanma gibi bir ümidinin olmadığını söyleyen Yıldırım, yargı kararına saygı duymadığını sözlerine ekledi.

Yıldırım'ın WSJ Türkiye 'ye verdiği röportajdan satırbaşları:

- Şike Davası iktidarı ele geçirme amaçlı bir yargının eseridir

- Başbakan "Paralel Devlet var" dedi, bütün operasyonları Gülen Cemaati yaptı

- AKP Cemaat ile birlikte iktidara yürüdü

- Beni Ergenekon'dan içeri alamadılar, Şike Davasını uydurdular

- Şike Davası delilleri sahte, tutarsız

- Fenerbahçe Atatürkçü bir takım, taraftara müdahale olmaz

- Sandıkla geldim, sandıkla gitmiyorum, bu demokrasi ayıbıdır

- Yeniden adil yargılama olursa memnuniyetle karşılaşırız

- Yargının kararlarına saygı duymuyorum

- Vicdanen rahatım, hapis yatmaya gidiyorum

-Bu politik, siyasi kararın alınmasının neticesi, 2011 yılında bazı dış güçlerin Türkiye'de yapmış oldukları operasyonların devamıdır. Bu operasyon Turkiye'de Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Cübbeli Ahmet, casusluk dosyalarınıyöneten bu özel yetkili mahkemeler Turkiye'de bütün yüksek tepeleri düz hale geitrmek, ve Tükriye'de bütün her seyi kendi ellerine alabilen bir iktidarı yaratmak için yapılmış bir muhakame sistemidir."

Bunların hepsini Gulen cemaati mi yapti?

Evet, son 11 yıllık süreç icerisinde Türkiye Cumhuriyeti AK Parti 'si cemaatle iciçee Turkiye'de iktidiara yurudu."

"Sayın Başbakan 17 Aralık'taki beyanında paralel devlet var, ve cemaat bu paralel devleti yürütüyor dedi, ve bu savcılar, hakimleri, polisleri, hepsini görevden aldılar bunlar cemaatçi diye. O zaman bütün bu operasyonaları, bizim operasyon dahil olmak, üzere cemaat yapmıştır."

"Önemli olan benim vicdnalarda aklanmamdır, kurulmus istiklal mahkemelerine benzeyen bu yargının kararlarına saygı duymuyorum. Onun için de vicdanen rahatım, ve hapis yatmaya geliyorum. Kactı diyenler özür dilemeliler, bir zaman icerisinde Fenerbahçe'nin haklılığı yine ortaya cıkacaktır."

BAŞBAKAN VE YILDIRIM HEMFİKİR

Şike sürecinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün akşam saatlerinde art arda yaptıkları açıklamalar ilginç tesadüfü ortaya koydu.

Başbakan Erdoğan'ın Brüksel'e yaptığı seyahat öncesinde yaptığı açıklamalarla şike süreci ile ilgili paralel devlet vurgusu yapması dikkat çekerken kısa süre sonra Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aynı paralellikle açıklamalarda bulunması gözlerden kaçmadı.

3 Temmuz'dan bu yana sürekli karşı karşıya gelen hükümet ile Fenerbahçe Başkanı ve yönetimi arasında paralel devlet konusunda ortak noktada buluşulmuş oldu.

Başbakanın açıklamaları Fenerbahçe cephesi tarafından takdir toplarken Aziz Yıldırım'ın da ilk kez Başbakan Erdoğan'a destek vermesi dikkat çekti.