Gündem
18 Mar 2013 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

ERGENEKON'DA ŞOK GELİŞME! BAŞBUĞ'A MÜEBBET HAPİS İSTENDİ!

Ergenekon Davasında sona geliniyor. İddia makamı savcılar bugünkü duruşmada mütalaalarını okumaya başladı.

İlker Başbuğ’un aralarında bulunduğu 10 sanık için hükümeti devirmeye teşebbüs (darbe) iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. 3 sanığın ise beraati istendi.

Ergenekon Davası’nda sona geliniyor. İddia makamı savcılar bugünkü duruşmada 2271 sayfadan oluşan mütalaalarını mahkemeye sundu. Mütaalada ’’Ergenekon örgütünün sabit olduğu tespit edilmiştir’’ denildi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 67’si tutuklu 275 sanıklı “Ergenekon” davasının 281. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hasan Iğsız ile Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA’da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada dosyada bulunan delillere ve tanık ifadelerine ilişkin, tutuklu sanık Tuncay Özkan’ın avukatı Celal Ülgen’e söz verildi.

Geçen celse konuşmak için bir dakkika süre istediğini ancak sürenin kendisine verilmediğini belirten Ülgen, "O gün bir dakika duruşmayı uzatacaktı. Ama bugün 3 saattir mahkemenizin duruşmayı başlatmasını bekliyoruz. Temel olarak mahkemeden bir yakınmamız bir şikayetimiz var. Adil yargılanma hakkını hergeçen gün daha çok özlüyoruz" dedi. Avukatlara ve sanıklara tanınan 15 dakikalık süreyi eleştiren Ülgen mahkemenin adil olmasını istedi.

SAVCI MÜTAALASINI VERDİ

Davada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 67’si tutuklu 275 sanıkla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını belirterek, mahkemeye sundu.

Mütaalada ’’Ergenekon örgütünün sabit olduğu tespit edilmiştir’’ denildi.

Savcı, Ümraniye’de bombaların bulunduğu evde oturan Ali Yiğit’in ve Danıştay saldırısıyla ilgili Süleyman Esen ile Salih Kunter’in beraatini istedi.

Savcı, Sedat Peker ve Semih Tufan Günaltay’ın da aralarında bulunduğu 96 sanık hakkında silahlı örgüt üyeliği iddiasıyla 7,5 yıl ile 15 yıl arasında hapis istedi.