Televizyon
20 Nis 2010 08:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

''ERGENEKON PARMAĞI VAR!..'' CANLI YAYINDA BİRBİRLERİNE GİRDİLER!..

Taraf yazarı Süleyman Yaşar'ın "krizde Ergenekon parmağı var" sözleri üzerine Korkut Boratav çok sert itiraz etti.

NTV ekranlarında ekonomik krizin geldiği nokta tartışıldı, programa damgasını vuram ise Taraf yazarı Süleyman Yaşar’ın iddiası oldu. Yaşar, krizi derinleştiren etkenlerden biri olarak Ergenekon’u gösterince stüdyoda ilginç bir tartışma alevlendi.

Ekonomik analizlerin bazen siyasi tercihlere uyarlanarak çarpıtıldığını ifade eden Taraf’ın ekonomi yazarı Süleyman Yaşar, Türkiye’nin ekonomik krizde aldığı yarayı yanlış verilerle olduğundan büyük gösterme çabasının görüldüğünü söyledi ve devam etti. Ancak tartışmanın bir diğer katılımcısı ünlü iktisat profesorü Korkut Boratav, Taraf yazarına şiddetle itiraz edince tartışma bir anda ekonomiden siyasete kaydı.

Süleyman Yaşar: Siyasi iktidara olan düşmanlığını ekonomik durumun analizine de yansıtan yazarlar oldu. Zaten bunlar Ergenekon iddianamesine de girdi. Ekonomik kriz çıkartarak ve ya krizi derinleştirecek çabalardan söz edilmişti.’

Korkut Boratav: Ne ilgisi var efendim. Kesinlikle kabül etmiyorum. Ergenekon davası sadece Cumhuriyet mitingleriyle başlayan bir ivmenin engellenme operasyonudur.