Gündem
08 Ağu 2013 09:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

ERGENEKON MAHKUMLARI İLK KEZ 'HÜKÜMÖZLÜ' SIFATIYLA AÇIK GÖRÜŞTE!

Ergenekon ve Balyoz mahkumları, Ramazan Bayramı'nda ilk kez hükmen tutuklu sıfatıyla açık görüş yapacaklar.

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 5 Ağustos’ta ceza yağdırdığı Ergenekon ve Balyoz mahkumları, Ramazan Bayramı’nda ilk kez “hükümözlü” (hükmen tutuklu) sıfatıyla açık görüş yapacaklar.

Hüküm verilen ancak cezaları Yargıtay’dan geçip onanmadığı için “hükümözlü” statüsündeki Ergenekon ve Balyoz sanıkları, bir saatten az ve üç saatten fazla olmamak kaydıyla Ramazan Bayramı’nda 09.00-17.00 saatleri arasında yakınlarıyla açık görüşte bulunabilecekler. Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işletilecek. “Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma” veya “hücre” cezası alan hükümlü ve tutuklular açık görüşten yararlandırılmayacaklar. Açık görüşü basın izleyemeyecek. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in imzasıyla yayınlanan 18 Temmuz tarihli “Açık Görüş” genelgesine göre, Ramazan Bayramı boyunca her hükümlü bir kez açık görüşten yararlandırılacak. Genelgeye göre açık görüş şöyle yaptırılacak:

KİM, NE ZAMAN

“Adana E Tipi, Ankara 1 ve 2 No’lu L Tipi, Alanya L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Eskişehir H Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir - Buca, Maltepe 1, 2 ve 3 No’lu L Tipi, Mersin E Tipi, Osmaniye T Tipi, Sakarya L Tipi ile Silivri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 10-11-12-13-14 Ağustos 2013 tarihlerinde olmak üzere 5 gün açık görüş yapacak. Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 10-11-12 Ağustos 2013 tarihlerinde olmak üzere 3 gün, Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara da, Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle 10-11 Ağustos 2013 tarihleri arasında 2 gün süre ile yaptırılacaktır.”