Gündem
18 Eyl 2013 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

ERGENEKON, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SUİKAST YAPACAKTI! TÜRKİYE'DEN 2.BOMBA!

Türkiye gazetesi, çarpıcı bir iddiayı daha kamuoyuna duyurdu. Ergenekon, Reyhanlı ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a suikast yapacaktı.

Türkiye gazetesinden Arzu Yıldız’ın haberine göre;

Hatay’daki katliamın ardından Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı’ya taziyeye gitmişti. Bu ziyaret sonrası ’suikast’ iddiaları gündeme gelmişti. Kendisine ’lodos’ kod adını veren terör örgütü üyesi T.Y, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gönderdiği ihbar mektubunda çarpıcı bilgiler verdi. ’Lodos’, “Başbakan’a suikast yapacak 15 kişilik tim içinde ben de vardım” dedi.

İhbara göre; suikast emri, Ergenekon’un hâlen deşifre olmayan grup liderlerinden geldi. Ekip içindeki anlaşmazlık yüzünden suikast gerçekleştirilemedi. ’Lodos’, timin hâlâ aktif durumda olduğunu ve saldırı için uygun zamanı kolladığını dile getirdi. Hatay’daki provokasyonlara dikkat çekilen mektupta, Ergenekon bünyesinde görevli kişilerin isimleri de yer aldı.Ergenekon’un hâlâ deşifre olmayan ve yasa dışı faaliyetlere devam eden grup liderleri, Başbakan Erdoğan’ın ve Adalet Bakanı Ergin’in Reyhanlı ziyareti sırasında öldürülmesi için talimat vermiş.

Birçok suikast girişiminden kurtulduğu bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik son tezgah Hatay’da kurulmuş. Ergenekon Terör Örgütü, 15 kişilik bir tim oluşturup, Erdoğan’ı Reyhanlı’ya gerçekleştirdiği taziye ziyareti sırasında vurmayı planlamış. Korkunç tertip, Ankara Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10.Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine 25 Temmuz’da gönderilen bir ihbar mektubuyla ortaya çıktı. Ergenekon üyesi olduğunu belirten ve kendisine “Lodos” kod adını veren T.Y. isimli kişi, 4 sayfalık mektubunda tüyler ürpertecek itiraflarda bulundu. Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, 51 kişinin öldüğü Reyhanlı patlamasından sonra Hatay’a yapacakları ziyaret sırasında suikast planlandığını anlatan itirafçı, can güvenliğinin sağlanması halinde bildiklerini söyleyeceğini ifade etti.

Mektupta anlatılanlara göre, aralarında T.Y.’nin de bulunduğu grup, 15 kişilik bir suikast timi oluşturdu. Ancak elemanların aralarında problem çıktı. Bu yüzden suikast girişimi gerçekleştirilemedi. Emir ise Ergenekon Terör Örgütü’nün halen deşifre olmayan, yasa dışı faaliyetlere devam eden grup liderleri aracılığıyla iletildi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ