Gündem
30 Haz 2010 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

EREN TALU'NUN AYŞE ARMAN'A ANLATMADIĞI NELER VAR?

Eren Talu, Ayşe Arman'a ‘her şeyi' en ince ayrıntısına kadar anlatınca, konu tamamen aydınlandı mı?

Ne kadar ‘seksi’ olursa olsun, uzayan her konu sıkar insanı... Defne Samyeli  Eren Talu olayı  da işte tam bu noktada...
Peki Eren Talu, Ayşe Arman’a ‘her şeyi’ en ince ayrıntısına kadar anlatınca, konu tamamen aydınlandı mı?
Hayır...
Çünkü Defne Samyeli, ‘son sözü’ söylemedi. Belli ki en azından şimdilik söylemeye de niyetli değil. Buna rağmen Samyeli cephesinden ‘gün yüzüne çıkmamış’ şeyler öğrenmek mümkün değil mi? Evet; Samyeli, mesleki açıdan gerçekten de çok hırslı biri... Samyeli, Talu’nun anlattığı  gibi gerçekten de ‘kötü biri’ mi? En azından Talu’nun ‘para bitti, Defne gitti’ iddiası doğru mu?

Meğer işin aslı öyle değilmiş!
Bunu öğrenmenin tek bir yolu vardı, Samyeli konuşmuyorsa, yakınlarını konuşturmak... Onun için Samyeli’nin eski mesai arkadaşlarını aradım ve ilginç şeyler öğrendim. Birincisi şu

Talu, Arman’a verdiği söyleşide ne demişti?
“Votkanın gözünü seveyim! İki şişe votka içtik, birbirimize her şeyi anlattık.” Talu, o söyleşide, Samyeli’nin votkalı gece yaptığı itirafları en ince ayrıntısına kadar anlatırken meğerse kendi itiraflarını ‘jimnastik’e bağlayıp, geçiştirdi.

Bu arada şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Talu, Arman’a yaptığı açıklamada evli erkeklerin tek gecelik ya da kısa süreli kaçamaklarını, ‘jimnastik’ olarak değerlendirip, ‘Kaçak kesim’in pabucunu dama atmış oldu.

‘Jimnastik’ bahsini kapatıp, gelelim ‘votkalı gece’nin gün yüzüne çıkmayan ayrıntılarına...
O gece Talu, evlilikleri boyunca yaşadığı günübirlik ilişkileri de, uzatmalı sevgilisini de Samyeli’ye itiraf etmiş, ama bunları son söyleşisinde dile getirmemişti.

Talu, şirketinde çalışan sarışın mimarla 4-5 yıl öncesinden başlayan ilişkileri olduğunu, o gece eşine itiraf edip, “Ama gönlün rahat olsun, çünkü Londra’ya bursa gönderdim onu” deyip, Samyeli’nin yüreğine su serpmiş, ama bu konuyu söyleşide hiç değinmemişti.

Para bitti, Defne gitti’  mi?

Talu’nun “Para bitti, Defne gitti”  iddiasına gelince:

Talu, Aslantepe inşaatı nedeniyle borç batağına girince Defne Samyeli, televizyon dünyasından 18 yılda kazandığı ne varsa, “Al, borçlarını öde” deyip, ona vermiş...

Talu, o söyleşide bu konuyu da pas geçti. Olay çiftin evliliklerinin aslında iki yıl önce (Galiba o votkalı itiraf gecesinden sonra) dönüşü olmayan bir yola girdiğini, ancak Samyeli’nin “Para bitti, Defne gitti” denmesin diye sabrettiğini anlatan mesai arkadaşlarının dikkat çektiği bir başka konu da şu:

“İşleri bozulduktan sonra Eren Talu, eşine müthiş baskı kurmaya başladı. Defne ile iş yemeğindeyiz mesela... Önce Defne’yi arayıp, nerede olduğunu soruyor. Defne’nin, “Arkadaşlarımla iş yemeğindeyim” demesi onu tatmin etmiyor, telefonu masadakilere vermesini istiyordu. Masadakilerle konuşması da onu ikna etmiyor, restoranı arıyordu. Yemeğin ortasında şef garson elinde telefonla gelip, “Defne Hanım, eşiniz telefonda” diyordu. Ve bu sahne birlikte gittiğimiz her yemekte tekrar ediyordu.”

Diğer konuları doğrulatma olanağı bulamadım ama Samyeli’nin arkadaşlarıyla çıktığı ‘iş  yemekleri’ndeki telefon trafiğini, adı bende saklı mesai arkadaşlarına da sordum, hepsi olayı doğruladı.