Medya
03 Tem 2010 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

EREN TALU KARISINA CEZA MI KESTİ? İŞTE BU SORUNUN YANITI!

Sabah Cumartesi yazarı Seda Diker, verdiği röportajda gündemdeki Eren Talu-Defne Samyeli konusunu da yorumladı.

İşte Sabah’ta çıkan röportajın ilgili bölümü:

Mimar Eren Talu geçen hafta sonu, bir gazeteye ’Karım başka bir adama âşık oldu, gidecek, ama benden de para istiyor,’ açıklamaları yaptı. Çocuklar konusunda da ’Onlar zaten biliyor, herkes öğrensin,’ demiş. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Çocuk konusuna kesinlikle katılmıyorum. Onlardan saklanması gerekirdi. Her şeyin bir söylenme şekli var. Bir babanın çıkıp, anneyi gazetelerde afişe etmesi, çocuklarda büyük ihtimalle travma yarattı. Şimdi bilmiyorlar. 25 yaşından sonra bu çocuklar ciddi problemler yaşayabilir ve o zaman anne-baba bunu kendilerinden bilmeyecek tabii.

Olayla ilgili yorumunuz nedir peki?

Ben, kadın ya da erkeğin ilişki içerisinde başka birine âşık olabileceğini kabul ediyorum. Bu iş Allah’ın emri diye başlıyor, ama ömür boyu sürecek diye bir garanti yok, insan duygusu bu. Bir insanın gönlünde ne yattığını, neden böyle bir aşk yaşadığını bilemeyiz. Biz Türk insanı olarak eleştirmeyi ve yargılamayı seviyoruz biraz. Kamuoyunun geneline baktığımızda, bilinçaltında yatan en büyük korku suçluluk duygusu. Suç ve ceza teması. Biz birilerini suçluyor ve ceza kesiyoruz. Talu da bu şekilde karısını cezalandırmış oldu.