Medya
29 Haz 2010 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

EREN TALU - DEFNE SAMYELİ EVLİLİĞİNİN BÖYLE BİTMESİNE SEVİNEN YAZAR KİM?

Ayşe Arman'ın röportajı ve Eren Talu ile Defne Samyeli olayına en aykırı yorum geldi.

Karılar kocalar (semerinden) boşanıyor

Ahmet Hakan, evlilikten soğudum demiş. Haşmet Babaoğlu her yönüyle rezillik demiş. Sadece Eren Talu’ya değil Ayşe Arman’a da çakmış. Daya teybi, küçük beyinler “bilge kişi” rolünde; işkenceciler şefkatli politikacı rolünde; sevgisiz eşler mağdur rolünde..” demiş. Gazetecilik ve insanlık açısından röportaj denilen şeyi yeniden masaya yatırmayı teklif etmiş.

Ayşe Özyılmazel “Dün Ayşe Arman’ın Eren Talu röportajını okurken utandım. İçim ezildi, midem bulandı, zaman zaman dehşete kapıldım... Haklı olmak nedir ki, elinde sevgi, içinde huzur kalmadıktan sonra..” demiş

Ayşe Arman’ın Eren Talu röportajı aynı zamanda en çok okunan haber olmuş. Ayşe Arman gelen mektupları yayınlamış. Erenciler, Defneciler, evlilik mahremdirciler, yok iyi olmuş açılıp serilmelericiler...

Defne Eren ilişkisi oldum olası bana “yakın” gelmezdi. Dev aşklarını ilan ederken de, evlenirlerken de, Defne kocasını destekler görünürken de itici gelen bir şeyler vardı. Bir inandırıcılık sorunu vardı bu ilişkinin indimde. Yüzleri fazla profesyonel gülümsüyordu. Birbirlerini bulmuş olmanın, mükemmel çifti oluşturmuş olmanın gururu, yemeğe fazla fazla konmuş monosodyumglutamat gibiydi. Monosodyumglutamatlı yemekleri de sevmem.

Fakat, Ahmet’in de Haşmet’in de Ayşe Özylmazel’in de aksine ben “sonun” böyle olmasından memnunum. Böyle bitmeseydi üzülürdüm. Kötülüğümden değil. Hakikaten değil. Fakat aksi taktirde iyi bir tatlısı olmayan vasat bir yemek olacaktı 12 yıldır (mıdır nedir) yediğimiz şey.

Aynı profesyonel “gülümseme” ile mahkemeye çıkan temiz taklidi yapan bir Talu çiftine dayanamazdım.

Şimdi rezil bir dedikodu meraklısıymış gibi göründüğümün farkındayım. Ama mesele bu değil. Aile kurumuna oldum olası inanmayan biri olduğumu yüz milyon kez söylemişimdir. Daha doğrusu ailenin kutsanmasına karşı olduğumu.

Aile tam da budur! Rezilliklikleriyle, şövalyelikleriyle, fedakarlıklarıyla, bencillikleriyle.. Bir bulamaç. Talu çiftine teşekkür ederiz. Evlilik hakkında gerçekçi bir fikir edinmemize vesile oldular.

Kimin evliliği çekişmeyerek, suçlamayarak, kulis yapmayarak bitiyor? Ama bir gün ama bir hafta ama bir yıl. Senin olgunluğuna göre değişen sadece süresi ve şiddeti oluyor. Bir de Ayşe Arman’a anlatmıyoruz. En azından gerçek ismimizle...

Haşmet Babaoğlu’nun Tamer Karadağlı skandalından sonra söylediği güzel bir laf vardı. “Ünlülere, bizim yerimize de rezil oldukları için ihtiyaç duyarız.” Önemli bir ihtiyacımız giderildi. Yine. Şikayet edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Bu dökülüp saçılmalar kendilerinin ne işine yarar, onu bilemiyorum. Bu noktada da Murathan Mungan’ın lafı geliyor aklıma: “Bu ülkede her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız.”

Mutlu Tönbekici/Vatan