Politika
09 Eyl 2023 22:32 Son Güncelleme: 09 Eyl 2023 22:51

Eren Erdem'den gündem olacak sözler: "Kemal Bey susarak kan davasını önlüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tv100'de yayınlanan Kübra Par’la Farklı Açılar programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdem, Kılıçdaroğlu'nun susarak kan davasını önlediğini ifade ederek "Aslında Kemal Bey, yeniden masa kuruyor. Siyaset okuyucuları bunu iyi değerlendirecektir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimden Erdoğan'a karşı kaybetmesini, "Kemal Bey'in rakibi Erdoğan değildi" diye yorumlayarak, Kılıçdaroğlu'nun rakipleri arasında Putin olduğunu da söyledi. Erdem, Altılı Masa'dan ve özellikle İYİ Parti'den gelen eleştirilere ilişkin ise, "Kemal Bey siyasette olması gereken, bizim normal olarak gördüğümüz polemiklerin kan davasına dönüşmemesi adına çok kritik bir rol üstleniyor aslında bakarsanız” diye konuştu. 

tv100'de gazeteci Kübra Par'ın Farklı Açılar programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan karşısında neden kaybettiğine dair soruları yanıtladı. 

"Kemal Bey'in rakibi Erdoğan değildi" diye soruyu yanıtlayan CHP'li Erdem, şöyle konuştu:

"Kemal Bey'in rakibi Erdoğan değildi. Kemal Bey'in rakibi, hazinenin tamamıydı. Kemal Bey'in rakibi, bu seçimde Putin'di, Orban'dı. Kemal Bey yedi düvelle mücadele ediyor.

Temsil ettikleri makama saygı duyarız ama maalesef valiler vardı karşısında. Jandarma karşımızdaydı. Karşımızda devletin bütün imkanlarıyla mücadele edenler vardı."

"KILIÇDAROĞLU'NUN MAJÖR DÜZEYDE İTTİFAKLAR ORGANİZE ETME KABİLİYETİ PARTİYE SİRAYET ETTİ"

Erdem, “Genel Başkanlık koltuğuna adaylığı yakıştırılan isimlerin CHP’yi tehlikeli sulara götüreceğini mi düşünüyor, CHP sakin limana sadece Kemal Kılıçdaroğlu mu götürür?” sorusuna ise , “Tam tersine bu bakış açısıyla hareket etmeyiz burada bizim hassasiyet duyduğumuz şey, Kemal Kılıçdaroğlu’nun majör düzeyde ittifaklar organize etme kabiliyeti partinin her yerine sirayet etmiş durumda. Bu süreç kapsamlı bir uzlaşmayla nihayete ermek durumunda” ifadelerini kullandı.

Erdem, cumhurbaşkanlığı seçiminde bir arada olan Altılı Masa'nın ve özellikle İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini de değerlendirdi. Erdem, devamında şunları söyledi:

“KEMAL BEY SUSARAK KAN DAVASINI ÖNLÜYOR"

“Kemal Bey şu anki tutumuyla siyasette olması gereken bizim normal olarak gördüğümüz polemiklerin kan davasına dönüşmemesi adına kritik bir rol oynuyor. Aslında bakarsanız sessiz kalma olarak değerlendirmeyelim. Aslında Kemal Bey, yeniden masa kuruyor. Siyaset okuyucuları bunu iyi değerlendirecektir. Sonuçta seçimde tek başımıza değildik; altı partiydik. Altı partinin de tabanı vardır herkes bir şey söylemelidir. Her partinin seçmeni liderinden bir şeyler bekliyor. Kemal Bey de tam bu dönemde çeşitli siyasi yüzlerin söylediği ifadelerin kan davasına dönüşmesini engelleyen olağanüstü bir siyaset yürütüyor.

“Bunu seçim sürecinde beraber yaşayacağız ve göreceğiz. Bu sürecin ne kadar sağlıklı ilerleyeceğini, bu süreçte yapılması gerekenlerin yapıldığını hep beraber göreceğiz. Zaten şu andaki tutumu itibarıyla da Kemal Bey siyasette olması gereken, bizim normal olarak gördüğümüz polemiklerin kan davasına dönüşmemesi adına çok kritik bir rol üstleniyor aslında bakarsanız.”